Volvo verkoopt kwart meer auto’s in China

Volvo Cars heeft in november in China 18.032 auto’s verkocht. Dat is nagenoeg een kwart meer dan een jaar eerder. In de Verenigde Staten kwam Volvo met 11.590 stuks ook al ruim 20 procent hoger uit. Die goede resultaten waren voldoende om een daling met bijna elf procent in Europa te compenseren.

Over de hele linie verkocht Volvo Cars afgelopen maand 66.579 auto’s, een kleine acht procent meer dan vorig jaar in novembe. Over de eerste elf maanden blijft het Zweedse merk nog net zeven procent onder het niveau van een jaar geleden.

Bilia

Volvo Cars heeft verder de dealerovereenkomst met de Zweedse groep Bilia opgezegd. Volvo wil zich vooral concentreren op online verkopen maar heeft met enkele overnames tegelijk de grondslag gelegd voor een eigen dealerorganisatie in Scandinavië. Bilia, één van de grotere dealergroepen in Europa, zal over uiterlijk twee jaar in Zweden en Noorwegen geen nieuwe Volvo’s meer verkopen of servicen. Wel mag het nog tweedehands Volvo’s verkopen.

Het merk was vorig jaar goed voor ongeveer een vijfde van de totale omzet ad drie miljard euro van Bilia. “De autosector maakt een enorme transformatie door en we zijn er zeker van dat we daar in de toekomst ook een rol in blijven spelen,’’ aldus CEO Per Avander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo verkoopt kwart meer auto’s in China - Automobielmanagement.nl

Volvo verkoopt kwart meer auto’s in China

Volvo Cars heeft in november in China 18.032 auto’s verkocht. Dat is nagenoeg een kwart meer dan een jaar eerder. In de Verenigde Staten kwam Volvo met 11.590 stuks ook al ruim 20 procent hoger uit. Die goede resultaten waren voldoende om een daling met bijna elf procent in Europa te compenseren.

Over de hele linie verkocht Volvo Cars afgelopen maand 66.579 auto’s, een kleine acht procent meer dan vorig jaar in novembe. Over de eerste elf maanden blijft het Zweedse merk nog net zeven procent onder het niveau van een jaar geleden.

Bilia

Volvo Cars heeft verder de dealerovereenkomst met de Zweedse groep Bilia opgezegd. Volvo wil zich vooral concentreren op online verkopen maar heeft met enkele overnames tegelijk de grondslag gelegd voor een eigen dealerorganisatie in Scandinavië. Bilia, één van de grotere dealergroepen in Europa, zal over uiterlijk twee jaar in Zweden en Noorwegen geen nieuwe Volvo’s meer verkopen of servicen. Wel mag het nog tweedehands Volvo’s verkopen.

Het merk was vorig jaar goed voor ongeveer een vijfde van de totale omzet ad drie miljard euro van Bilia. “De autosector maakt een enorme transformatie door en we zijn er zeker van dat we daar in de toekomst ook een rol in blijven spelen,’’ aldus CEO Per Avander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding