Over de hele linie verkocht Volvo Cars afgelopen maand 66.579 auto’s, een kleine acht procent meer dan vorig jaar in novembe. Over de eerste elf maanden blijft het Zweedse merk nog net zeven procent onder het niveau van een jaar geleden.

Bilia

Volvo Cars heeft verder de dealerovereenkomst met de Zweedse groep Bilia opgezegd. Volvo wil zich vooral concentreren op online verkopen maar heeft met enkele overnames tegelijk de grondslag gelegd voor een eigen dealerorganisatie in Scandinavië. Bilia, één van de grotere dealergroepen in Europa, zal over uiterlijk twee jaar in Zweden en Noorwegen geen nieuwe Volvo’s meer verkopen of servicen. Wel mag het nog tweedehands Volvo’s verkopen.

Het merk was vorig jaar goed voor ongeveer een vijfde van de totale omzet ad drie miljard euro van Bilia. “De autosector maakt een enorme transformatie door en we zijn er zeker van dat we daar in de toekomst ook een rol in blijven spelen,’’ aldus CEO Per Avander.