Het ook in ons land actieve grootste platform in Europa voor gebruikte wagens voor de autohandel verstrekt voor het eerst kwartaalcijfers met het oog op een mogelijke beursgang. Volgens Duitse bronnen wil het autobedrijf volgend jaar al een notering aanvragen. “De cijfers onderstrepen een aanhoudende sterke groei en een duidelijk verbeterd resultaat, ondanks de coronabeperkingen in veel landen waar de groep actief is,’’ verklaart de onderneming. Bij Auto1 c.q. Autohero zijn inmiddels meer dan 60.000 professionele autohandelaren in heel Europa aangesloten.

Expansie

CEO en mede-oprichter Christian Bertermann kondigt daarbij een snelle expansie van Autohero aan: “De rond 600 miljard euro grote markt voor gebruikte auto’s in de EU is sterk versnipperd. Auto1 Group is het leidende platform voor de aan- en verkoop van occasions in meer dan 30 markten en biedt met meer dan 78 merken in verschillende prijsklassen een breed aanbod. In 2019 werden meer dan 615.000 wagens via de websites en apps van de groep verkocht. De Auto1 Group beoogt haar positie verder uit te bouwen, met name door investeringen in haar handelsmerk Autohero dat gebruikers de mogelijkheid biedt een tweedehands auto volledig digitaal te kopen en tegelijk de bestaande auto te verkopen.’’