Hagedis en slang zitten Tesla dwars in Duitsland

Tesla is opnieuw in conflict gekomen met de groene beweging in Duitsland. De rechtbank in Frankfurt aan de Oder heeft Tesla gelast te stoppen met het verder kappen van bomen voor haar fabriekscomplex bij Berlijn omdat dat de habitat voor hagedissen en slangen verstoort. De rechters hebben verordonneerd dat er eerst een onderzoek moet komen naar de natuurwaarden van het betrokken gebied.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

De Duitse milieubeweging volgt de bouw van de fabriek van Tesla in Grünheide al vanaf het prille begin op de voet. Eerst werd bezwaar gemaakt tegen de locatie zelf, een tot dan toe fraai bosgebied, vanwege gevaar voor de waterkwaliteit maar dat haalde het niet. Ook eerdere acties tegen het kappen van tientallen bomen hadden weinig resultaat. In beide zaken lopen echter nog wel beroepsprocedures. De bouw van de Europese Gigafactory gaat dan ook op volle snelheid door, hoewel de regionale autoriteiten van Brandenburg de uiteindelijke vergunningen nog steeds niet hebben verleend. Het ministerie van milieu heeft wel tijdelijke vergunningen afgegeven maar stelt nadrukkelijk dat Tesla op eigen risico verder gaat met het project.

Niet boven de wet

Tesla wil haar terrein verder uitbreiden, ook voor de eigen productie van batterijcellen, maar daar heeft de milieubeweging nu wel een stokje voor weten te steken. “Zelfs Tesla staat niet boven de wet,’’ aldus voorzitter Herwig Mascher van de Groene Liga in Brandenburg. Tesla zelf geeft zoals gebruikelijk geen enkel commentaar op de nieuwe problemen.

Hagedis en slang zitten Tesla dwars in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Hagedis en slang zitten Tesla dwars in Duitsland

Tesla is opnieuw in conflict gekomen met de groene beweging in Duitsland. De rechtbank in Frankfurt aan de Oder heeft Tesla gelast te stoppen met het verder kappen van bomen voor haar fabriekscomplex bij Berlijn omdat dat de habitat voor hagedissen en slangen verstoort. De rechters hebben verordonneerd dat er eerst een onderzoek moet komen naar de natuurwaarden van het betrokken gebied.

Tesla mag bos kappen voor nieuwe giga-fabriek

De Duitse milieubeweging volgt de bouw van de fabriek van Tesla in Grünheide al vanaf het prille begin op de voet. Eerst werd bezwaar gemaakt tegen de locatie zelf, een tot dan toe fraai bosgebied, vanwege gevaar voor de waterkwaliteit maar dat haalde het niet. Ook eerdere acties tegen het kappen van tientallen bomen hadden weinig resultaat. In beide zaken lopen echter nog wel beroepsprocedures. De bouw van de Europese Gigafactory gaat dan ook op volle snelheid door, hoewel de regionale autoriteiten van Brandenburg de uiteindelijke vergunningen nog steeds niet hebben verleend. Het ministerie van milieu heeft wel tijdelijke vergunningen afgegeven maar stelt nadrukkelijk dat Tesla op eigen risico verder gaat met het project.

Niet boven de wet

Tesla wil haar terrein verder uitbreiden, ook voor de eigen productie van batterijcellen, maar daar heeft de milieubeweging nu wel een stokje voor weten te steken. “Zelfs Tesla staat niet boven de wet,’’ aldus voorzitter Herwig Mascher van de Groene Liga in Brandenburg. Tesla zelf geeft zoals gebruikelijk geen enkel commentaar op de nieuwe problemen.