Productiestop bij Volkswagen, Tesla, Honda en JLR

Volkswagen moet de productie in Wolfsburg stilleggen omdat er door coronaproblemen bij een belangrijke toeleverancier niet voldoende onderdelen beschikbaar zijn. De maatregel gaat in met de nachtdienst van maandagavond, aldus een woordvoerder. De betrokken werknemers krijgen voorlopig werktijdverkorting.

Volkswagen wil autofabriek bouwen in Turkije

Het is overigens zo goed als zeker dat de gehele autosector in Duitsland weer op slot gaat nu de regering in Berlijn een volledige lockdown heeft afgekondigd. Vanaf woensdag moeten alle niet-essentiële winkels en bedrijven, waaronder waarschijnlijk ook autodealers, de deuren sluiten. Dat duurt tot 10 januari.

JLR

Ook vanwege leverproblemen, maar dan in Engeland, heeft Jaguar Land Rover haar fabriek in Castle Bromwich tot na de kerst stopgezet. Vanwege ‘een probleem in relatie met corona’ kan een belangrijke maar niet nader genoemde toeleverancier een essentieel onderdeel niet leveren, deelt dat bedrijf mee. “Hoewel er een grote vraag is naar onze auto’s, hebben we de productieschema’s tijdelijk aan moeten passen.’’ JLR benadrukt dat het niet gaat om vertragingen vanwege de grote Brexit-files bij de Britse havens. Eerder meldde Honda dat dat wel de reden was waarom haar fabriek in Swindon stil staat. Die ‘shutdown’ bij Honda is inmiddels verlengd tot minstens het begin van deze week.

Tesla

Tesla legt in haar Amerikaanse fabriek in Fremont de productiebanden voor de Model S en Model X vanaf 24 december voor 18 dagen volledig stil. De betrokken werknemers krijgen een beperkt aantal van die dagen doorbetaald maar hen wordt op andere dagen gevraagd om als vrijwilliger mee te werken aan afleveringen. Tesla geeft geen reden voor de productiestop maar aangenomen wordt dat er niet voldoende vraag meer is naar die twee oudere modellen. In het derde kwartaal was maar 11 procent van alle afgeleverde auto’s een S of X, de rest een Y en vooral de Model 3.

Productiestop bij Volkswagen, Tesla, Honda en JLR - Automobielmanagement.nl

Productiestop bij Volkswagen, Tesla, Honda en JLR

Volkswagen moet de productie in Wolfsburg stilleggen omdat er door coronaproblemen bij een belangrijke toeleverancier niet voldoende onderdelen beschikbaar zijn. De maatregel gaat in met de nachtdienst van maandagavond, aldus een woordvoerder. De betrokken werknemers krijgen voorlopig werktijdverkorting.

Volkswagen wil autofabriek bouwen in Turkije

Het is overigens zo goed als zeker dat de gehele autosector in Duitsland weer op slot gaat nu de regering in Berlijn een volledige lockdown heeft afgekondigd. Vanaf woensdag moeten alle niet-essentiële winkels en bedrijven, waaronder waarschijnlijk ook autodealers, de deuren sluiten. Dat duurt tot 10 januari.

JLR

Ook vanwege leverproblemen, maar dan in Engeland, heeft Jaguar Land Rover haar fabriek in Castle Bromwich tot na de kerst stopgezet. Vanwege ‘een probleem in relatie met corona’ kan een belangrijke maar niet nader genoemde toeleverancier een essentieel onderdeel niet leveren, deelt dat bedrijf mee. “Hoewel er een grote vraag is naar onze auto’s, hebben we de productieschema’s tijdelijk aan moeten passen.’’ JLR benadrukt dat het niet gaat om vertragingen vanwege de grote Brexit-files bij de Britse havens. Eerder meldde Honda dat dat wel de reden was waarom haar fabriek in Swindon stil staat. Die ‘shutdown’ bij Honda is inmiddels verlengd tot minstens het begin van deze week.

Tesla

Tesla legt in haar Amerikaanse fabriek in Fremont de productiebanden voor de Model S en Model X vanaf 24 december voor 18 dagen volledig stil. De betrokken werknemers krijgen een beperkt aantal van die dagen doorbetaald maar hen wordt op andere dagen gevraagd om als vrijwilliger mee te werken aan afleveringen. Tesla geeft geen reden voor de productiestop maar aangenomen wordt dat er niet voldoende vraag meer is naar die twee oudere modellen. In het derde kwartaal was maar 11 procent van alle afgeleverde auto’s een S of X, de rest een Y en vooral de Model 3.