De samensmelting van Fiat Chrysler en branchegenoot PSA wordt goedgekeurd omdat de bedrijven toezeggingen hebben gedaan over markttoegang van bestelauto’s onder de 3,5 ton. Het fusiebedrijf zou een te groot aandeel krijgen op de markt voor bestelauto’s, maar Peugeot heeft toegezegd een deel van de productie over te hevelen naar Toyota waar het al mee samenwerkt. Zo bouwt PSA al sinds 2012 de Toyota ProAce in Frankrijk. Begin dit jaar kwam daar de ProAce City bij, die in het Spaanse Vigo wordt gebouwd waar ook de Berlingo, Partner en Opel Combo vandaan komen.

Gerustgesteld
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Margrethe Vestager (Mededinging) is gerustgesteld na de toezeggingen. “Toegang tot een concurrerende markt voor kleine, commerciële bestelauto’s is belangrijk voor veel zelfstandige ondernemers en kleine en middelgrote bedrijven in heel Europa”, zegt ze.