SsangYong vraagt uitstel van betaling

Het Zuid-Koreaanse SsangYong heeft uitstel van betaling aan moeten vragen. De autofabrikant, die voor een groot deel in handen is van Mahindra & Mahindra uit India, kon een lening van omgerekend 45 miljoen euro niet op tijd afbetalen.

“SsangYong Motor heeft bij de rechter surseance aangevraagd omdat er een ernstige verstoring van de activiteiten wordt verwacht nadat de onderneming geen overeenstemming kon bereiken over uitstel van het terugbetalen van leningen aan buitenlandse banken,” aldus een verklaring. De lening had vorige week 14 december in zijn geheel terugbetaald moet worden, had Mahindra & Mahindra al eerder laten weten.

Schuldenlast

SsangYong gaat gebukt onder een hoge schuldenlast en is zwaar getroffen door de coronacrisis. In de eerste elf maanden van dit jaar verkocht het merk 96.825 auto’s, ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Ook in Zuid-Korea hebben de autofabrieken wegens lockdowns herhaaldelijk stilgelegen. Het bedrijf heeft wel staatssteun aangevraagd om de liquiditeitscrisis te overbruggen maar daar is nog geen besluit over genomen. Mahindra & Mahindra probeert al maanden een koper te vinden voor haar 75 procent belang maar daar is in dit stadium weinig belangstelling voor.

SsangYong vraagt uitstel van betaling - Automobielmanagement.nl

SsangYong vraagt uitstel van betaling

Het Zuid-Koreaanse SsangYong heeft uitstel van betaling aan moeten vragen. De autofabrikant, die voor een groot deel in handen is van Mahindra & Mahindra uit India, kon een lening van omgerekend 45 miljoen euro niet op tijd afbetalen.

“SsangYong Motor heeft bij de rechter surseance aangevraagd omdat er een ernstige verstoring van de activiteiten wordt verwacht nadat de onderneming geen overeenstemming kon bereiken over uitstel van het terugbetalen van leningen aan buitenlandse banken,” aldus een verklaring. De lening had vorige week 14 december in zijn geheel terugbetaald moet worden, had Mahindra & Mahindra al eerder laten weten.

Schuldenlast

SsangYong gaat gebukt onder een hoge schuldenlast en is zwaar getroffen door de coronacrisis. In de eerste elf maanden van dit jaar verkocht het merk 96.825 auto’s, ruim 20 procent minder dan een jaar eerder. Ook in Zuid-Korea hebben de autofabrieken wegens lockdowns herhaaldelijk stilgelegen. Het bedrijf heeft wel staatssteun aangevraagd om de liquiditeitscrisis te overbruggen maar daar is nog geen besluit over genomen. Mahindra & Mahindra probeert al maanden een koper te vinden voor haar 75 procent belang maar daar is in dit stadium weinig belangstelling voor.