Dat sluit aan bij de recente aankondiging dat Toyota de productie verder op wil voeren om aan de weer stijgende vraag te voldoen. Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de productiemeter bij Toyota nu op 7.153.882 exemplaren, dat is nog altijd 14,8 procent minder dan in die periode in 2019.

China en Japan

In november werden er wereldwijd 852.213 nieuwe Toyota’s verkocht, 1,8 procent meer dan een jaar eerder. Die toename komt vooral voor rekening van China en Japan waar een reeks nieuwe modellen het goed doen bij de koper. Wat verkopen betreft komt de stand over elf maanden uit op 7.776.394, een daling met 12,5 procent. In China, waar Toyota spreekt van solide resultaten, verkocht het grootste Japanse automerk in deze periode 17 procent meer auto’s. Toyota doet het met die verkoopcijfers beter dan de Volkswagen Groep die in deze eerste elf maanden 16,5 procent lager uitkwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding