Toyota bereikt productierecord in november

Toyota heeft in de maand november 828.066 nieuwe auto’s gebouwd. Dat is zeven procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en een record voor november. Zo’n 299.000 auto’s kwamen uit fabrieken in Japan, de rest uit vestigingen elders in de wereld.

Dat sluit aan bij de recente aankondiging dat Toyota de productie verder op wil voeren om aan de weer stijgende vraag te voldoen. Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de productiemeter bij Toyota nu op 7.153.882 exemplaren, dat is nog altijd 14,8 procent minder dan in die periode in 2019.

China en Japan

In november werden er wereldwijd 852.213 nieuwe Toyota’s verkocht, 1,8 procent meer dan een jaar eerder. Die toename komt vooral voor rekening van China en Japan waar een reeks nieuwe modellen het goed doen bij de koper. Wat verkopen betreft komt de stand over elf maanden uit op 7.776.394, een daling met 12,5 procent. In China, waar Toyota spreekt van solide resultaten, verkocht het grootste Japanse automerk in deze periode 17 procent meer auto’s. Toyota doet het met die verkoopcijfers beter dan de Volkswagen Groep die in deze eerste elf maanden 16,5 procent lager uitkwam.

Toyota bereikt productierecord in november - Automobielmanagement.nl

Toyota bereikt productierecord in november

Toyota heeft in de maand november 828.066 nieuwe auto’s gebouwd. Dat is zeven procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar en een record voor november. Zo’n 299.000 auto’s kwamen uit fabrieken in Japan, de rest uit vestigingen elders in de wereld.

Dat sluit aan bij de recente aankondiging dat Toyota de productie verder op wil voeren om aan de weer stijgende vraag te voldoen. Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de productiemeter bij Toyota nu op 7.153.882 exemplaren, dat is nog altijd 14,8 procent minder dan in die periode in 2019.

China en Japan

In november werden er wereldwijd 852.213 nieuwe Toyota’s verkocht, 1,8 procent meer dan een jaar eerder. Die toename komt vooral voor rekening van China en Japan waar een reeks nieuwe modellen het goed doen bij de koper. Wat verkopen betreft komt de stand over elf maanden uit op 7.776.394, een daling met 12,5 procent. In China, waar Toyota spreekt van solide resultaten, verkocht het grootste Japanse automerk in deze periode 17 procent meer auto’s. Toyota doet het met die verkoopcijfers beter dan de Volkswagen Groep die in deze eerste elf maanden 16,5 procent lager uitkwam.