Op de derde plaats komt de Qashqai van Nissan met 19.818 stuks gevolgd door de Peugeot 208, de Hyundai Tucson en de Toyota RAV4. Die top 5 laat zien dat de Spanjaarden, meer nog dan in andere landen, een voorkeur hebben voor SUV’s.

Afleggen

De Leon nam zes jaar achtereen de toppositie in in het thuisland Spanje en stond ook na elf maanden in 2020 nog steeds bovenaan maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de Dacia. Seat blijft echter wel voor de zoveelste keer het best verkochte merk in Spanje vóór Volkswagen.

Klappen

Zoals zich al een tijd aftekent in de verkoopcijfers kreeg de Spaanse automarkt een van de grootste klappen in heel Europa. Over heel 2020 werden er niet meer dan 851.211 auto’s verkocht, dat is eenderde minder dan in 2019. December gaf echter een beetje hoop want toen kwamen de verkopen met 105.841 stuks vrijwel even hoog uit als een jaar eerder. Ook Spanjaarden togen eind van het jaar nog snel naar de showroom om een belastingverhoging per 1 januari voor te zijn.