Volvo heeft beste halfjaar ooit

De laatste zes maanden van 2020 waren voor Volvo Cars het beste halfjaar uit de geschiedenis van de autofabrikant. De Zweedse autobouwer wist 391.751 nieuwe auto’s te verkopen, 7,4 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. In China en de Verenigde Staten ging de afzet met ruim 15 procent omhoog terwijl de verkopen van Volvo in Europa – met 165.512 auto’s – nagenoeg stabiel bleven. Over het hele jaar 2020 komt de afzet met 661.713 auto’s nog wel 6,2 procent lager uit. In Nederland steeg het marktaandeel in 2020 naar 4,5 procent

Vooral de grote vraag naar elektrische auto’s stuwde de laatste maanden de vraag op. Het aandeel Recharge-modellen met batterij- of hybride aandrijving verdubbelde dan ook. ‘’We hebben daadkrachtig gehandeld om de gevolgen van de pandemie in de eerste jaarhelft op te vangen waardoor de activiteiten na een korte sluiting snel weer op gang kwamen en we konden beginnen aan een sterk herstel,’’ omschrijft Volvo Cars. Hoofd Global Commercial Operations Lex Kerssemaker: “We hadden een fantastische tweede jaarhelft na een moeilijke start. We hebben in alle belangrijke regio’s marktaandeel gewonnen. We gaan in 2021 op die positieve trend verder bouwen met de roll-out van nieuwe geëlektrificeerde Volvo’s en uitbreiding van onze online business.’’ Afgelopen jaar kon Volvo het aantal online abonnementen al verdubbelen vergeleken met 2019.

Nederland

In ons land wist Volvo voor het vierde jaar op rij het marktaandeel uit te breiden. Het merk heeft nu een marktaandeel van 4,5 procent en staat in Nederland inmiddels in de top 10 van bestverkochte automerken. Mede als gevolg van de coronacrisis daalde de totale automarkt in 2020 met 20 procent. Niettemin verkocht Volvo in  Nederland 16.174 nieuwe auto’s, nagenoeg evenveel als in 2019′, laat Volvo Nederland weten. De verkoop van Volvo Selekt occasions steeg met 14 procent ten opzichte van 2019. “Na een goede start van 2020 hebben we het uitdagende tweede kwartaal goedgemaakt met een mooi tweede halfjaar met onder meer de Volvo XC40 in de top 5 van autoverkopen”, aldus Herrik van der Gaag, Managing Director van Volvo Car Nederland. 

Gent

Volvo Cars heeft tegelijk laten weten dat het de productie van elektrische auto’s in de fabriek in Gent fors gaat opvoeren. Tegen 2022 moet 60 procent van de in Gent te bouwen auto’s elektrisch zijn. Dit jaar krijgt de Belgische fabriek een tweede elektrisch model en komen er 300 banen bij. Momenteel biedt de fabriek al werk aan 6.500 mensen. In Gent rolden in 2020 194.890 auto’s van de band, dat is ruim 11.300 minder dan een jaar eerder.

Volvo heeft beste halfjaar ooit - Automobielmanagement.nl

Volvo heeft beste halfjaar ooit

De laatste zes maanden van 2020 waren voor Volvo Cars het beste halfjaar uit de geschiedenis van de autofabrikant. De Zweedse autobouwer wist 391.751 nieuwe auto’s te verkopen, 7,4 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. In China en de Verenigde Staten ging de afzet met ruim 15 procent omhoog terwijl de verkopen van Volvo in Europa – met 165.512 auto’s – nagenoeg stabiel bleven. Over het hele jaar 2020 komt de afzet met 661.713 auto’s nog wel 6,2 procent lager uit. In Nederland steeg het marktaandeel in 2020 naar 4,5 procent

Vooral de grote vraag naar elektrische auto’s stuwde de laatste maanden de vraag op. Het aandeel Recharge-modellen met batterij- of hybride aandrijving verdubbelde dan ook. ‘’We hebben daadkrachtig gehandeld om de gevolgen van de pandemie in de eerste jaarhelft op te vangen waardoor de activiteiten na een korte sluiting snel weer op gang kwamen en we konden beginnen aan een sterk herstel,’’ omschrijft Volvo Cars. Hoofd Global Commercial Operations Lex Kerssemaker: “We hadden een fantastische tweede jaarhelft na een moeilijke start. We hebben in alle belangrijke regio’s marktaandeel gewonnen. We gaan in 2021 op die positieve trend verder bouwen met de roll-out van nieuwe geëlektrificeerde Volvo’s en uitbreiding van onze online business.’’ Afgelopen jaar kon Volvo het aantal online abonnementen al verdubbelen vergeleken met 2019.

Nederland

In ons land wist Volvo voor het vierde jaar op rij het marktaandeel uit te breiden. Het merk heeft nu een marktaandeel van 4,5 procent en staat in Nederland inmiddels in de top 10 van bestverkochte automerken. Mede als gevolg van de coronacrisis daalde de totale automarkt in 2020 met 20 procent. Niettemin verkocht Volvo in  Nederland 16.174 nieuwe auto’s, nagenoeg evenveel als in 2019′, laat Volvo Nederland weten. De verkoop van Volvo Selekt occasions steeg met 14 procent ten opzichte van 2019. “Na een goede start van 2020 hebben we het uitdagende tweede kwartaal goedgemaakt met een mooi tweede halfjaar met onder meer de Volvo XC40 in de top 5 van autoverkopen”, aldus Herrik van der Gaag, Managing Director van Volvo Car Nederland. 

Gent

Volvo Cars heeft tegelijk laten weten dat het de productie van elektrische auto’s in de fabriek in Gent fors gaat opvoeren. Tegen 2022 moet 60 procent van de in Gent te bouwen auto’s elektrisch zijn. Dit jaar krijgt de Belgische fabriek een tweede elektrisch model en komen er 300 banen bij. Momenteel biedt de fabriek al werk aan 6.500 mensen. In Gent rolden in 2020 194.890 auto’s van de band, dat is ruim 11.300 minder dan een jaar eerder.