Jaguar Land Rover ziet verder herstel

Jaguar Land Rover heeft in de laatste drie maanden van 2020 wereldwijd 128.469 nieuwe auto’s verkocht. Dat is ruim 13 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal maar nog altijd negen procent minder dan in het vierde kwartaal van 2019. Over het hele afgelopen jaar komt JLR met 425.974 auto’s bijna 24 procent lager uit dan een jaar eerder.

Commercieel directeur Felix Brautigam is tevreden over de aantrekkende cijfers: “2020 was een jaar van twee helften. En hoewel corona nog altijd grote gevolgen heeft voor de wereldwijde auto-industrie zijn we toch blij dat we het jaar met een tweede kwartaal van herstel konden eindigen.’’

China

Net als bij veel andere automerken was dat herstel vooral te danken aan China waar over het hele jaar gezien 19 procent meer Jaguars en Land Rovers werden afgezet. Noord-Amerika, Europa en Groot-Brittannië kwamen echter zowel over het laatste kwartaal als over heel 2020 nog altijd een stuk lager uit. Over de hele linie deed Land Rover met een daling van 18 procent het een stuk beter dan Jaguar dat bijna 37 procent minder auto’s wist af te zetten.

Jaguar Land Rover ziet verder herstel - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover ziet verder herstel

Jaguar Land Rover heeft in de laatste drie maanden van 2020 wereldwijd 128.469 nieuwe auto’s verkocht. Dat is ruim 13 procent meer dan in het voorafgaande kwartaal maar nog altijd negen procent minder dan in het vierde kwartaal van 2019. Over het hele afgelopen jaar komt JLR met 425.974 auto’s bijna 24 procent lager uit dan een jaar eerder.

Commercieel directeur Felix Brautigam is tevreden over de aantrekkende cijfers: “2020 was een jaar van twee helften. En hoewel corona nog altijd grote gevolgen heeft voor de wereldwijde auto-industrie zijn we toch blij dat we het jaar met een tweede kwartaal van herstel konden eindigen.’’

China

Net als bij veel andere automerken was dat herstel vooral te danken aan China waar over het hele jaar gezien 19 procent meer Jaguars en Land Rovers werden afgezet. Noord-Amerika, Europa en Groot-Brittannië kwamen echter zowel over het laatste kwartaal als over heel 2020 nog altijd een stuk lager uit. Over de hele linie deed Land Rover met een daling van 18 procent het een stuk beter dan Jaguar dat bijna 37 procent minder auto’s wist af te zetten.