Fusie PSA en FCA is een feit

De fusie tussen Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles tot Stellantis is zaterdag officieel bezegeld. Daarmee is de vierde autogroep ter wereld ontstaan, na Toyota, Volkswagen Groep en de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi.

Fusie PSA en FCA rond, hoofdzetel in Nederland

CEO Carlos Tavares en bestuursvoorzitter John Elkann hebben maandag ter introductie van het nieuwe bedrijf de openingsbel geluid op de beurzen van Milaan en Parijs. Stellantis krijgt vanaf dinsdag ook een notering op Wall Street maar daar zijn de beurzen maandag wegens Martin Luther King Day gesloten. Het hoofdkantoor van Stellantis zit in Amsterdam waar ook FCA haar hoofdzetel heeft.

Besparingen

De fusie moet de bedrijven uiteindelijk vijf miljard euro aan besparingen opleveren. Dat moet komen van het gemeenschappelijke gebruik van platforms, gezamenlijk inkopen maar uiteindelijk ook gezamenlijke sales en marketing. Tot nu toe hebben beide fusiepartners steeds benadrukt dat de huidige – veertien – merken blijven bestaan. Tavares zal dinsdag tijdens een internationale persconferentie de verdere plannen voor Stellantis uit de doeken doen.

Fusie PSA en FCA is een feit - Automobielmanagement.nl

Fusie PSA en FCA is een feit

De fusie tussen Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles tot Stellantis is zaterdag officieel bezegeld. Daarmee is de vierde autogroep ter wereld ontstaan, na Toyota, Volkswagen Groep en de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi.

Fusie PSA en FCA rond, hoofdzetel in Nederland

CEO Carlos Tavares en bestuursvoorzitter John Elkann hebben maandag ter introductie van het nieuwe bedrijf de openingsbel geluid op de beurzen van Milaan en Parijs. Stellantis krijgt vanaf dinsdag ook een notering op Wall Street maar daar zijn de beurzen maandag wegens Martin Luther King Day gesloten. Het hoofdkantoor van Stellantis zit in Amsterdam waar ook FCA haar hoofdzetel heeft.

Besparingen

De fusie moet de bedrijven uiteindelijk vijf miljard euro aan besparingen opleveren. Dat moet komen van het gemeenschappelijke gebruik van platforms, gezamenlijk inkopen maar uiteindelijk ook gezamenlijke sales en marketing. Tot nu toe hebben beide fusiepartners steeds benadrukt dat de huidige – veertien – merken blijven bestaan. Tavares zal dinsdag tijdens een internationale persconferentie de verdere plannen voor Stellantis uit de doeken doen.