Toyota stoot Volkswagen van eerste plek als grootste autobouwer

Toyota heeft afgelopen jaar meer auto’s verkocht dan Volkswagen. De Japanners pakken daarmee de titel af van de Duitsers als grootste autobouwer. Het is voor het eerst in vijf jaar dat Toyota de koppositie in de autowereld weer in handen te krijgt.

Volkswagen verkocht wereldwijd ruim 9,3 miljoen wagens. Toyota kwam uit op dik 9,5 miljoen exemplaren. In 2019 waren dat er nog 10,7 miljoen. Die relatief gezien beperkte teruggang heeft Toyota mogelijk te danken aan het feit dat de coronamaatregelen in thuismarkt Japan minder heftig uitpakten voor de autoverkopen dan in bijvoorbeeld Europa, waar Volkswagen zijn thuisbasis heeft.

Toyota is vergeleken met de Duitsers ook een grotere speler in de Verenigde Staten. Hoewel het virus in dat land al lang flink huishoudt en grote schade heeft aangericht, waren de lockdownbeperkingen daar afgelopen jaar minder streng.

Lees ook:
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto
Toyota bereikt productierecord in november

Toyota stoot Volkswagen van eerste plek als grootste autobouwer - Automobielmanagement.nl

Toyota stoot Volkswagen van eerste plek als grootste autobouwer

Toyota heeft afgelopen jaar meer auto’s verkocht dan Volkswagen. De Japanners pakken daarmee de titel af van de Duitsers als grootste autobouwer. Het is voor het eerst in vijf jaar dat Toyota de koppositie in de autowereld weer in handen te krijgt.

Volkswagen verkocht wereldwijd ruim 9,3 miljoen wagens. Toyota kwam uit op dik 9,5 miljoen exemplaren. In 2019 waren dat er nog 10,7 miljoen. Die relatief gezien beperkte teruggang heeft Toyota mogelijk te danken aan het feit dat de coronamaatregelen in thuismarkt Japan minder heftig uitpakten voor de autoverkopen dan in bijvoorbeeld Europa, waar Volkswagen zijn thuisbasis heeft.

Toyota is vergeleken met de Duitsers ook een grotere speler in de Verenigde Staten. Hoewel het virus in dat land al lang flink huishoudt en grote schade heeft aangericht, waren de lockdownbeperkingen daar afgelopen jaar minder streng.

Lees ook:
Toyota Corolla blijft bestverkochte auto
Toyota bereikt productierecord in november