Hyundai huiverig voor Apple

Begin dit jaar deelde Hyundai mee dat het mogelijk met Apple gaat samenwerken bij de ontwikkeling en bouw van zelfrijdende elektrische auto’s. Het bericht werd later weer ingetrokken en nu blijkt dat er intern de nodige twijfels bestaan over het samenwerken met derden.

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Een deel van de topmensen bij de Zuid Koreaanse fabrikant vindt het geen goed idee dat er mogelijk auto’s voor andere partijen worden gebouwd, zelfs als dat Apple zou zijn. Hyundai is één van de autobouwers die het liefst alles zoveel mogelijk in eigen huis doet en houdt. “Het is niet zo dat we op contract auto’s voor anderen bouwen of assembleren, ook al is er best ongebruikte productiecapaciteit beschikbaar. Bovendien levert samenwerking met Apple nou niet altijd goede producten op,’’ hebben managers van Hyundai laten doorschemeren tegenover Reuters.

Geen commentaar

Ook het idee dat Apple die ‘gezamenlijke auto’ het liefst in de VS wil bouwen, staat Hyundai niet aan. Hyundai probeert daar juist een duurder imago op te bouwen met haar luxe merk Genesis wat door een rol als contractbouwer ondermijnd zou kunnen worden. Volgens eerdere berichten zouden Hyundai en Apple al zover zijn dat ze in maart een samenwerkingsovereenkomst kunnen sluiten voor de bouw van een beta-versie van een EV voor Apple. Of dat nu doorgaat, lijkt in ieder geval onzeker. Apple geeft op haar beurt, zoals gebruikelijk, geen enkel commentaar.

Lees ook:
Gaan Hyundai en Apple samen zelfrijdende auto’s ontwikkelen?
Video AM TV: Hoe ziet het EV-offensief van Hyundai eruit?

Hyundai huiverig voor Apple - Automobielmanagement.nl

Hyundai huiverig voor Apple

Begin dit jaar deelde Hyundai mee dat het mogelijk met Apple gaat samenwerken bij de ontwikkeling en bouw van zelfrijdende elektrische auto’s. Het bericht werd later weer ingetrokken en nu blijkt dat er intern de nodige twijfels bestaan over het samenwerken met derden.

Hyundai NL heeft geen leverprobleem door coronavirus

Een deel van de topmensen bij de Zuid Koreaanse fabrikant vindt het geen goed idee dat er mogelijk auto’s voor andere partijen worden gebouwd, zelfs als dat Apple zou zijn. Hyundai is één van de autobouwers die het liefst alles zoveel mogelijk in eigen huis doet en houdt. “Het is niet zo dat we op contract auto’s voor anderen bouwen of assembleren, ook al is er best ongebruikte productiecapaciteit beschikbaar. Bovendien levert samenwerking met Apple nou niet altijd goede producten op,’’ hebben managers van Hyundai laten doorschemeren tegenover Reuters.

Geen commentaar

Ook het idee dat Apple die ‘gezamenlijke auto’ het liefst in de VS wil bouwen, staat Hyundai niet aan. Hyundai probeert daar juist een duurder imago op te bouwen met haar luxe merk Genesis wat door een rol als contractbouwer ondermijnd zou kunnen worden. Volgens eerdere berichten zouden Hyundai en Apple al zover zijn dat ze in maart een samenwerkingsovereenkomst kunnen sluiten voor de bouw van een beta-versie van een EV voor Apple. Of dat nu doorgaat, lijkt in ieder geval onzeker. Apple geeft op haar beurt, zoals gebruikelijk, geen enkel commentaar.

Lees ook:
Gaan Hyundai en Apple samen zelfrijdende auto’s ontwikkelen?
Video AM TV: Hoe ziet het EV-offensief van Hyundai eruit?