Ferrari maakt 609 miljoen euro winst

Ferrari heeft in 2020 een nettowinst behaald van 609 miljoen euro, 13 procent minder dan een jaar eerder. De omzet daalde acht procent naar 3,46 miljard euro. Het aantal afgeleverde auto’s kwam over het hele jaar uit op 9.119 exemplaren, tien procent lager op jaarbasis.

Ferrari vertrouwd op een goed verkoopjaar 2020

In het vierde kwartaal lieten al die cijfers weer een verbetering zien. Zo werden er in die drie maanden wereldwijd 2.679 Ferrari’s verkocht, dat was weer 13 procent meer dan een jaar eerder. De kwartaalomzet nam met 15 procent toe naar 1,07 miljard terwijl de nettowinst met 263 miljoen 58 procent hoger uitkwam.

Sterk herstel

“De resultaten over 2020 overtroffen de verwachtingen. Voor 2021 voorspellen we dan ook een verder sterk herstel,’’ stelt de officieel in Amsterdam gevestigde Italiaanse sportwagenbouwer in het jaarbericht. Daarin staat ook dat het afleveren van nieuwe auto’s ‘werd afgestemd op de snelheid van infaseren van nieuwe modellen’. Dat leidde ertoe dat de afzet in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika vrijwel even hoog was als in 2019. In China kwam het aantal Ferrari’s juist 45 procent lager uit maar dat kwam omdat er in de laatste weken van het voorafgaande jaar extra veel waren afgeleverd om fiscale wijzigingen voor te zijn.

Vertrokken

Ferrari herinnert er verder nog aan dat CEO Louis Camilleri op 10 december met onmiddellijke ingang is vertrokken om persoonlijke redenen. Bestuursvoorzitter John Elkann heeft de rol van CEO tijdelijk overgenomen terwijl gezocht wordt naar een opvolger voor Camilleri. Elkann, telg uit de Fiat-familie Agnelli, is ook bestuursvoorzitter bij Stellantis, het fusiebedrijf van Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA.

Lees ook:
Bugatti en Lamborghini onder één baas
Speelgoedfabrikant mag merknaam Testarossa niet claimen

Ferrari maakt 609 miljoen euro winst - Automobielmanagement.nl

Ferrari maakt 609 miljoen euro winst

Ferrari heeft in 2020 een nettowinst behaald van 609 miljoen euro, 13 procent minder dan een jaar eerder. De omzet daalde acht procent naar 3,46 miljard euro. Het aantal afgeleverde auto’s kwam over het hele jaar uit op 9.119 exemplaren, tien procent lager op jaarbasis.

Ferrari vertrouwd op een goed verkoopjaar 2020

In het vierde kwartaal lieten al die cijfers weer een verbetering zien. Zo werden er in die drie maanden wereldwijd 2.679 Ferrari’s verkocht, dat was weer 13 procent meer dan een jaar eerder. De kwartaalomzet nam met 15 procent toe naar 1,07 miljard terwijl de nettowinst met 263 miljoen 58 procent hoger uitkwam.

Sterk herstel

“De resultaten over 2020 overtroffen de verwachtingen. Voor 2021 voorspellen we dan ook een verder sterk herstel,’’ stelt de officieel in Amsterdam gevestigde Italiaanse sportwagenbouwer in het jaarbericht. Daarin staat ook dat het afleveren van nieuwe auto’s ‘werd afgestemd op de snelheid van infaseren van nieuwe modellen’. Dat leidde ertoe dat de afzet in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika vrijwel even hoog was als in 2019. In China kwam het aantal Ferrari’s juist 45 procent lager uit maar dat kwam omdat er in de laatste weken van het voorafgaande jaar extra veel waren afgeleverd om fiscale wijzigingen voor te zijn.

Vertrokken

Ferrari herinnert er verder nog aan dat CEO Louis Camilleri op 10 december met onmiddellijke ingang is vertrokken om persoonlijke redenen. Bestuursvoorzitter John Elkann heeft de rol van CEO tijdelijk overgenomen terwijl gezocht wordt naar een opvolger voor Camilleri. Elkann, telg uit de Fiat-familie Agnelli, is ook bestuursvoorzitter bij Stellantis, het fusiebedrijf van Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA.

Lees ook:
Bugatti en Lamborghini onder één baas
Speelgoedfabrikant mag merknaam Testarossa niet claimen