Ford ziet winst met kleine 60 procent dalen

Ford heeft afgelopen jaar een winst geboekt van 2,8 miljard dollar vergeleken met 6,4 miljard een jaar eerder, een daling met bijna 57 procent. De omzet bij de auto-activiteiten daalde met een kwart naar 116 miljard dollar. In Europa kwam een verlies van 837 miljoen dollar uit de bus hoewel het laatste kwartaal wel weer 414 miljoen winst opleverde.

Ford verkocht afgelopen jaar wereldwijd 4.187.000 auto’s vergeleken met 5.386.000 in 2019. Over het hele jaar gezien daalden de verkopen met 22 procent maar in het vierde kwartaal bleef dat beperkt tot negen procent. Met 1,02 miljoen auto’s verkocht Ford in Europa 22 procent minder.

Herstructurering

De herstructurering van de Europese activiteiten heeft inmiddels meer dan 1,1 miljard dollar aan jaarlijkse besparingen opgeleverd. Ook kon Ford de leidende positie van de Transit op de markt van bestelwagens verder versterken. Verder werden in China weer 30 procent meer voertuigen verkocht wat onder meer te danken is aan de in dat land zelf gebouwde modellen van Lincoln.

Elektrisch en autonoom

Ford gaat, net als vrijwel alle andere autofabrikanten, de investeringen in elektrisch rijden fors opvoeren. Ook wordt meer geld vrijgemaakt voor autonoom rijden. In totaal wil Ford 29 miljard dollar in die twee technologieën samen investeren. “De transformatie van Ford is aan de gang en dat geldt ook voor ons leiderschap bij de EV-revolutie en de ontwikkeling van autonoom rijden. We reserveren nu 29 miljard dollar aan kapitaal en een enorme hoeveelheid talent aan die twee gebieden en brengen de consument hoog-volume, connected elektrische SUV’s, bestelwagens en pick-up trucks,’’ aldus de afgelopen zomer aangetreden CEO Jim Farley. Hij hoopt binnen een paar weken zijn strategische toekomstplannen voor Ford te presenteren.

Ford ziet winst met kleine 60 procent dalen - Automobielmanagement.nl

Ford ziet winst met kleine 60 procent dalen

Ford heeft afgelopen jaar een winst geboekt van 2,8 miljard dollar vergeleken met 6,4 miljard een jaar eerder, een daling met bijna 57 procent. De omzet bij de auto-activiteiten daalde met een kwart naar 116 miljard dollar. In Europa kwam een verlies van 837 miljoen dollar uit de bus hoewel het laatste kwartaal wel weer 414 miljoen winst opleverde.

Ford verkocht afgelopen jaar wereldwijd 4.187.000 auto’s vergeleken met 5.386.000 in 2019. Over het hele jaar gezien daalden de verkopen met 22 procent maar in het vierde kwartaal bleef dat beperkt tot negen procent. Met 1,02 miljoen auto’s verkocht Ford in Europa 22 procent minder.

Herstructurering

De herstructurering van de Europese activiteiten heeft inmiddels meer dan 1,1 miljard dollar aan jaarlijkse besparingen opgeleverd. Ook kon Ford de leidende positie van de Transit op de markt van bestelwagens verder versterken. Verder werden in China weer 30 procent meer voertuigen verkocht wat onder meer te danken is aan de in dat land zelf gebouwde modellen van Lincoln.

Elektrisch en autonoom

Ford gaat, net als vrijwel alle andere autofabrikanten, de investeringen in elektrisch rijden fors opvoeren. Ook wordt meer geld vrijgemaakt voor autonoom rijden. In totaal wil Ford 29 miljard dollar in die twee technologieën samen investeren. “De transformatie van Ford is aan de gang en dat geldt ook voor ons leiderschap bij de EV-revolutie en de ontwikkeling van autonoom rijden. We reserveren nu 29 miljard dollar aan kapitaal en een enorme hoeveelheid talent aan die twee gebieden en brengen de consument hoog-volume, connected elektrische SUV’s, bestelwagens en pick-up trucks,’’ aldus de afgelopen zomer aangetreden CEO Jim Farley. Hij hoopt binnen een paar weken zijn strategische toekomstplannen voor Ford te presenteren.