‘Vertraging bij bouw Tesla-fabriek in Duitsland’

De nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn dreigt behoorlijke vertraging op te lopen. Volgens bronnen zijn belangrijke gebouwen van de fabriek voor elektrische auto’s nog niet gebouwd. Ook is er nog geen aanvraag ingediend voor een vergunning van de productiefaciliteit voor batterijen bij de locatie.

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Daardoor zijn er twijfels of de gigafabriek binnen vijf maanden kan openen, zoals gepland. De locatie komt te staan in Grünheide ten zuidoosten van Berlijn, in de deelstaat Brandenburg. De productie van de Tesla Model Y zou daar in juli al moeten beginnen.

4 miljard euro

Tesla heeft een subsidie van 1 miljard euro toegezegd gekregen van de Duitse overheid voor de fabriek. Maar ingewijden zeggen dat het bedrag lager kan gaan uitvallen. De totale kosten van de fabriek zouden door Tesla worden geraamd op circa 4 miljard euro. Topman Elon Musk heeft gezegd dat de gigafabriek bij Berlijn de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld kan gaan worden.

Lees ook:
Tesla mag geen bomen kappen in Berlijn
Tesla betaalt waterrekening niet, bouw fabriek stopt

‘Vertraging bij bouw Tesla-fabriek in Duitsland’ - Automobielmanagement.nl

‘Vertraging bij bouw Tesla-fabriek in Duitsland’

De nieuwe fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn dreigt behoorlijke vertraging op te lopen. Volgens bronnen zijn belangrijke gebouwen van de fabriek voor elektrische auto’s nog niet gebouwd. Ook is er nog geen aanvraag ingediend voor een vergunning van de productiefaciliteit voor batterijen bij de locatie.

Tesla weer autofabrikant nr 1 op Wall Street

Daardoor zijn er twijfels of de gigafabriek binnen vijf maanden kan openen, zoals gepland. De locatie komt te staan in Grünheide ten zuidoosten van Berlijn, in de deelstaat Brandenburg. De productie van de Tesla Model Y zou daar in juli al moeten beginnen.

4 miljard euro

Tesla heeft een subsidie van 1 miljard euro toegezegd gekregen van de Duitse overheid voor de fabriek. Maar ingewijden zeggen dat het bedrag lager kan gaan uitvallen. De totale kosten van de fabriek zouden door Tesla worden geraamd op circa 4 miljard euro. Topman Elon Musk heeft gezegd dat de gigafabriek bij Berlijn de grootste productielocatie voor batterijen ter wereld kan gaan worden.

Lees ook:
Tesla mag geen bomen kappen in Berlijn
Tesla betaalt waterrekening niet, bouw fabriek stopt