Mercedes-Benz begint nieuwe jaar goed

Mercedes-Benz heeft in januari wereldwijd 178.679 personenauto’s verkocht. Dat is 10,5 procent meer dan een jaar eerder waarmee de positieve trend van het laatste kwartaal van 2020 wordt doorgetrokken. In januari 2020 was echter nog geen sprake van coronabeperkingen.

Aan bestelwagens gingen er met 23.014 stuks zeven procent meer Mercedessen de deur uit dan in januari 2020. Smart verkocht in de eerste maand van dit jaar 2.733 auto’s, bijna 30 procent meer dan vorig jaar in die periode. Smart is tegenwoordig alleen nog elektrisch en wordt voornamelijk in China verkocht.

Groothandelsverkopen

Mercedes-Benz geeft voortaan geen toelichting meer bij die maandcijfers. Ook wordt de verdeling per regio niet vermeld. Moederbedrijf Daimler is overgegaan op rapportages per kwartaal, net zoals een groot aantal andere autobedrijven al doen. Bij de in het korte maandoverzicht vermelde cijfers gaat het om de zogenaamde groothandelsverkopen licht het bedrijf nog toe.

Mercedes-Benz begint nieuwe jaar goed - Automobielmanagement.nl

Mercedes-Benz begint nieuwe jaar goed

Mercedes-Benz heeft in januari wereldwijd 178.679 personenauto’s verkocht. Dat is 10,5 procent meer dan een jaar eerder waarmee de positieve trend van het laatste kwartaal van 2020 wordt doorgetrokken. In januari 2020 was echter nog geen sprake van coronabeperkingen.

Aan bestelwagens gingen er met 23.014 stuks zeven procent meer Mercedessen de deur uit dan in januari 2020. Smart verkocht in de eerste maand van dit jaar 2.733 auto’s, bijna 30 procent meer dan vorig jaar in die periode. Smart is tegenwoordig alleen nog elektrisch en wordt voornamelijk in China verkocht.

Groothandelsverkopen

Mercedes-Benz geeft voortaan geen toelichting meer bij die maandcijfers. Ook wordt de verdeling per regio niet vermeld. Moederbedrijf Daimler is overgegaan op rapportages per kwartaal, net zoals een groot aantal andere autobedrijven al doen. Bij de in het korte maandoverzicht vermelde cijfers gaat het om de zogenaamde groothandelsverkopen licht het bedrijf nog toe.