Dealergroep Bilia weet winst fors op te voeren

Het Zweedse Bilia heeft de winst afgelopen jaar met 22 procent weten op te voeren naar 29 miljoen euro. De omzet was met 2,7 miljard euro niet meer dan twee procent hoger dan een jaar eerder. Zowel bij nieuwe auto’s als bij occasions werd een hogere winst gerealiseerd, met name in het vierde kwartaal.

CEO Per Avander meldt verder dat er eind 2020 een recordaantal van 13.458 auto’s in bestelling waren, ongeveer 1.700 meer dan een jaar eerder. Bilia zit echter wel met het probleem dat Volvo de samenwerking in Zweden en Noorwegen onverwachts per eind 2022 heeft opgezegd. Die Volvo-business is goed voor 20 procent van de totale omzet en zo’n vijf procent van de winst van de onderneming.

Verrast

Avander: “Dat bericht verraste ons omdat Bilia al jaren een van de hoogste scores voor klanttevredenheid heeft in het hele Volvo-netwerk en ook al vele jaren lang Best Partner voor Volvo is. We zijn nu in gesprek over de gevolgen van deze contractbeëindiging voor onze toekomstige samenwerking. Het verkopen van auto’s maakt wereldwijd ingrijpende veranderingen door en we gaan er van uit een belangrijke rol voor toekomstige Volvo-eigenaren te blijven spelen.’’ Bilia kan de financiële gevolgen van het stopzetten van het Volvo-contract op dit moment nog niet inschatten.

Bilia is een van de grootste dealergroepen van Europa met 136 vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland en de Scandinavische landen.

Lees ook:
Zweedse dealergroep profiteert van occasions
Dealergroep Bilia ziet winst toenemen

Dealergroep Bilia weet winst fors op te voeren - Automobielmanagement.nl

Dealergroep Bilia weet winst fors op te voeren

Het Zweedse Bilia heeft de winst afgelopen jaar met 22 procent weten op te voeren naar 29 miljoen euro. De omzet was met 2,7 miljard euro niet meer dan twee procent hoger dan een jaar eerder. Zowel bij nieuwe auto’s als bij occasions werd een hogere winst gerealiseerd, met name in het vierde kwartaal.

CEO Per Avander meldt verder dat er eind 2020 een recordaantal van 13.458 auto’s in bestelling waren, ongeveer 1.700 meer dan een jaar eerder. Bilia zit echter wel met het probleem dat Volvo de samenwerking in Zweden en Noorwegen onverwachts per eind 2022 heeft opgezegd. Die Volvo-business is goed voor 20 procent van de totale omzet en zo’n vijf procent van de winst van de onderneming.

Verrast

Avander: “Dat bericht verraste ons omdat Bilia al jaren een van de hoogste scores voor klanttevredenheid heeft in het hele Volvo-netwerk en ook al vele jaren lang Best Partner voor Volvo is. We zijn nu in gesprek over de gevolgen van deze contractbeëindiging voor onze toekomstige samenwerking. Het verkopen van auto’s maakt wereldwijd ingrijpende veranderingen door en we gaan er van uit een belangrijke rol voor toekomstige Volvo-eigenaren te blijven spelen.’’ Bilia kan de financiële gevolgen van het stopzetten van het Volvo-contract op dit moment nog niet inschatten.

Bilia is een van de grootste dealergroepen van Europa met 136 vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland en de Scandinavische landen.

Lees ook:
Zweedse dealergroep profiteert van occasions
Dealergroep Bilia ziet winst toenemen