China goed voor ruim de helft afzet VW

De Volkswagen Groep wordt steeds meer afhankelijk van China. In januari wisten de verschillende merken daar 419.200 nieuwe auto’s te verkopen, ruim 22 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de hele linie verkocht de Duitse groep 824.800 voertuigen, 1,4 procent minder dan in januari 2020. China neemt daarmee dus momenteel al 51 procent van de wereldwijde afzet voor haar rekening.

In West-Europa daalden de verkopen door de vele lockdowns juist met 28 procent naar precies 200.000. Dat betekent dat de groepsmerken inclusief MAN en Scania hier in één maand tijd 77.800 nieuwe voertuigen minder hebben afgezet dan begin vorig jaar. In Noord-Amerika daalde de afzet met 9,5 procent, in Zuid-Amerika met ruim vijf procent terwijl de kleine regio Midden-Oosten/Afrika een bescheiden plus van net drie procent laat zien.

Seat

Bij de verschillende merken krijgt Seat de grootste klap. Bij dat merk lijkt het succesverhaal voorbij want in januari werden er een kwart minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Skoda laat een daling van ruim twaalf procent zien terwijl de verkopen van Volkswagen personenwagens vrijwel stabiel bleven. Audi is een positieve uitzondering want daarvan werden er bijna zes procent meer verkocht. Verder moest ook VW bestelwagens weer ruim 17 procent inleveren.

Reacties

Smaak??

Geplaatst door: JP op
China goed voor ruim de helft afzet VW - Automobielmanagement.nl

China goed voor ruim de helft afzet VW

De Volkswagen Groep wordt steeds meer afhankelijk van China. In januari wisten de verschillende merken daar 419.200 nieuwe auto’s te verkopen, ruim 22 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de hele linie verkocht de Duitse groep 824.800 voertuigen, 1,4 procent minder dan in januari 2020. China neemt daarmee dus momenteel al 51 procent van de wereldwijde afzet voor haar rekening.

In West-Europa daalden de verkopen door de vele lockdowns juist met 28 procent naar precies 200.000. Dat betekent dat de groepsmerken inclusief MAN en Scania hier in één maand tijd 77.800 nieuwe voertuigen minder hebben afgezet dan begin vorig jaar. In Noord-Amerika daalde de afzet met 9,5 procent, in Zuid-Amerika met ruim vijf procent terwijl de kleine regio Midden-Oosten/Afrika een bescheiden plus van net drie procent laat zien.

Seat

Bij de verschillende merken krijgt Seat de grootste klap. Bij dat merk lijkt het succesverhaal voorbij want in januari werden er een kwart minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. Skoda laat een daling van ruim twaalf procent zien terwijl de verkopen van Volkswagen personenwagens vrijwel stabiel bleven. Audi is een positieve uitzondering want daarvan werden er bijna zes procent meer verkocht. Verder moest ook VW bestelwagens weer ruim 17 procent inleveren.

Reacties

Smaak??

Geplaatst door: JP op