Ford: in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s

Ford verkoopt in Europa vanaf 2026 alleen nog maar elektrische of plug-in hybride personenauto’s. In 2030 moet het aanbod honderd procent elektrisch zijn. Daarnaast zal twee derde van de verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Het bedrijf investeert 1 miljard dollar in modernisering van de fabriek in Keulen om de transitie mogelijk te maken. Dit heeft de autofabrikant vandaag bekendgemaakt.

De aankondiging komt vlak na de bekendmaking dat Ford in Europa in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw winstgevend is geworden en dat er een grote wereldwijde investering in elektrificering wordt gedaan: wereldwijd tot en met 2025 minstens 22 miljard dollar, bijna twee keer zoveel als Ford eerder voor elektrische auto’s had uitgetrokken. “Nu ons bedrijf met succes is geherstructureerd en eind vorig jaar weer winstgevend is geworden, gaan we door naar de volgende fase van ons plan,” aldus Stuart Rowley, President, Ford Europa.

1 miljard

Een grote impuls bij de opmars naar een volledig elektrische toekomst is een nieuwe investering van 1 miljard dollar voor modernisering van de fabriek in Keulen, al 90 jaar de thuisbasis van Ford Europa. De eerste volledig elektrische personenauto voor Europese klanten zal hier vanaf 2023 worden geproduceerd. Over de mogelijkheden van een tweede EV wordt nog nagedacht.

Bedrijfsauto’s

Ook de bedrijfsauto’s ontkomen niet aan elektrificering. Naar verwachting zal twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Een stap die wordt genomen om de leidende positie op de bedrijfsautomarkt te versterken: 2020 was het zesde opeenvolgende jaar dat Ford marktleider was bij de verkoop van bedrijfswagens in Europa laat het bedrijf weten.

Reacties

Lekker, de aandeelhouders in energie lachen nu al. Wat een volksverlakkerij. Er bestaan nog vele alternatieven

Geplaatst door: JP op
Ford: in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Ford: in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s

Ford verkoopt in Europa vanaf 2026 alleen nog maar elektrische of plug-in hybride personenauto’s. In 2030 moet het aanbod honderd procent elektrisch zijn. Daarnaast zal twee derde van de verkochte bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Het bedrijf investeert 1 miljard dollar in modernisering van de fabriek in Keulen om de transitie mogelijk te maken. Dit heeft de autofabrikant vandaag bekendgemaakt.

De aankondiging komt vlak na de bekendmaking dat Ford in Europa in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw winstgevend is geworden en dat er een grote wereldwijde investering in elektrificering wordt gedaan: wereldwijd tot en met 2025 minstens 22 miljard dollar, bijna twee keer zoveel als Ford eerder voor elektrische auto’s had uitgetrokken. “Nu ons bedrijf met succes is geherstructureerd en eind vorig jaar weer winstgevend is geworden, gaan we door naar de volgende fase van ons plan,” aldus Stuart Rowley, President, Ford Europa.

1 miljard

Een grote impuls bij de opmars naar een volledig elektrische toekomst is een nieuwe investering van 1 miljard dollar voor modernisering van de fabriek in Keulen, al 90 jaar de thuisbasis van Ford Europa. De eerste volledig elektrische personenauto voor Europese klanten zal hier vanaf 2023 worden geproduceerd. Over de mogelijkheden van een tweede EV wordt nog nagedacht.

Bedrijfsauto’s

Ook de bedrijfsauto’s ontkomen niet aan elektrificering. Naar verwachting zal twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens in 2030 volledig elektrisch of plug-in hybride zijn. Een stap die wordt genomen om de leidende positie op de bedrijfsautomarkt te versterken: 2020 was het zesde opeenvolgende jaar dat Ford marktleider was bij de verkoop van bedrijfswagens in Europa laat het bedrijf weten.

Reacties

Lekker, de aandeelhouders in energie lachen nu al. Wat een volksverlakkerij. Er bestaan nog vele alternatieven

Geplaatst door: JP op