Tesla legt productie Model 3 in Californië twee weken stil

Tesla heeft zijn medewerkers in de fabriek in Fremont laten weten dat een deel van de productie tijdelijk wordt gestaakt. Het zou gaan om de Model 3 waarvan de assemblagelijn voor een periode van twee weken wordt stilgelegd. Reden van de productiestop is waarschijnlijk het chiptekort dat de industrie teistert.

Werknemers is volgens persbureau Bloomberg aangeraden vakantie op te nemen. Vanuit Tesla is er nog niet gereageerd op de berichten, wel ging de prijs van een aandeel Tesla met 3,8 procent omlaag naar 713,75 dollar. Want alhoewel productiestops niet ongewoon zijn voor de auto-industrie knagen ze wel aan de winstgevendheid van een bedrijf. Bovendien is de fabriek in Fremont nog altijd de belangrijkste productiefaciliteit voor Tesla, er kunnen naar schatting 600.000 auto’s per jaar worden gemaakt. Intussen is de nieuwe fabriek in Shanghai operationeel en wordt er gebouwd aan nieuwe locaties in Texas en Berlijn.

Hulp

Frappant is overigens dat Tesla vorige maand nog liet weten de effecten van het wereldwijde tekort aan computerchips zoveel mogelijk probeerde te beperken, en dat het dit jaar de productie zelfs met 50 procent zou laten groeien. Volgens het ANP is er hulp vanuit de Amerikaanse overheid onderweg. President Joe Biden zei woensdag nog dat hij 37 miljard dollar wil uittrekken om de chipsector in de Verenigde Staten te stimuleren om zo het chiptekort tegen te gaan.

Lees ook:
Tesla boekt eerste jaarwinst dankzij emissierechten
Chipcrisis houdt autowereld in z’n greep

Tesla legt productie Model 3 in Californië twee weken stil - Automobielmanagement.nl

Tesla legt productie Model 3 in Californië twee weken stil

Tesla heeft zijn medewerkers in de fabriek in Fremont laten weten dat een deel van de productie tijdelijk wordt gestaakt. Het zou gaan om de Model 3 waarvan de assemblagelijn voor een periode van twee weken wordt stilgelegd. Reden van de productiestop is waarschijnlijk het chiptekort dat de industrie teistert.

Werknemers is volgens persbureau Bloomberg aangeraden vakantie op te nemen. Vanuit Tesla is er nog niet gereageerd op de berichten, wel ging de prijs van een aandeel Tesla met 3,8 procent omlaag naar 713,75 dollar. Want alhoewel productiestops niet ongewoon zijn voor de auto-industrie knagen ze wel aan de winstgevendheid van een bedrijf. Bovendien is de fabriek in Fremont nog altijd de belangrijkste productiefaciliteit voor Tesla, er kunnen naar schatting 600.000 auto’s per jaar worden gemaakt. Intussen is de nieuwe fabriek in Shanghai operationeel en wordt er gebouwd aan nieuwe locaties in Texas en Berlijn.

Hulp

Frappant is overigens dat Tesla vorige maand nog liet weten de effecten van het wereldwijde tekort aan computerchips zoveel mogelijk probeerde te beperken, en dat het dit jaar de productie zelfs met 50 procent zou laten groeien. Volgens het ANP is er hulp vanuit de Amerikaanse overheid onderweg. President Joe Biden zei woensdag nog dat hij 37 miljard dollar wil uittrekken om de chipsector in de Verenigde Staten te stimuleren om zo het chiptekort tegen te gaan.

Lees ook:
Tesla boekt eerste jaarwinst dankzij emissierechten
Chipcrisis houdt autowereld in z’n greep