Werknemers is volgens persbureau Bloomberg aangeraden vakantie op te nemen. Vanuit Tesla is er nog niet gereageerd op de berichten, wel ging de prijs van een aandeel Tesla met 3,8 procent omlaag naar 713,75 dollar. Want alhoewel productiestops niet ongewoon zijn voor de auto-industrie knagen ze wel aan de winstgevendheid van een bedrijf. Bovendien is de fabriek in Fremont nog altijd de belangrijkste productiefaciliteit voor Tesla, er kunnen naar schatting 600.000 auto’s per jaar worden gemaakt. Intussen is de nieuwe fabriek in Shanghai operationeel en wordt er gebouwd aan nieuwe locaties in Texas en Berlijn.

Hulp

Frappant is overigens dat Tesla vorige maand nog liet weten de effecten van het wereldwijde tekort aan computerchips zoveel mogelijk probeerde te beperken, en dat het dit jaar de productie zelfs met 50 procent zou laten groeien. Volgens het ANP is er hulp vanuit de Amerikaanse overheid onderweg. President Joe Biden zei woensdag nog dat hij 37 miljard dollar wil uittrekken om de chipsector in de Verenigde Staten te stimuleren om zo het chiptekort tegen te gaan.

Lees ook:
Tesla boekt eerste jaarwinst dankzij emissierechten
Chipcrisis houdt autowereld in z’n greep

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding