“’Deze cijfers bewijzen de financiële kracht van Stellantis waar twee sterke en gezonde bedrijven bij elkaar zijn gebracht. Stellantis kent een vliegende start en is volledig gefocust op het realiseren van de beloofde synergieën,’’ zegt CEO Carlos Tavares. In zijn vooruitzichten gaat hij er verder vanuit dat de Europese autoverkopen dit jaar 10 procent hoger uit kunnen komen.

Apart

De twee autobedrijven zijn begin januari officieel samengegaan. De cijfers over 2020 worden dus nog apart gepubliceerd maar tegelijk wel in één gezamenlijk bericht onder de Stellantis-vlag. FCA kwam over 2020 uit op een omzet van bijna 86,7 miljard euro, 20 procent lager dan in 2019. De verschillende merken leverden 3.435.000 auto’s af, een daling met 22 procent. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika kwam het aantal afleveringen uit op 999.000, 273.000 minder dan in 2019.

Groupe PSA haalde een omzet van ruim 60,7 miljard euro vergeleken met 74,7 miljard een jaar eerder. Het operationele inkomen bij automotive halveerde bijna naar 3,7 miljard. De Franse tak van Stellantis maakt in dit bericht verder geen melding over het aantal verkochte voertuigen.

Lees ook:
Opel wil in 2024 van elk model een geëlektrificeerde versie aanbieden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding