Stellantis heeft de al eerder rondzingende geruchten bevestigd. De begin januari afgeronde fusie tussen Groupe PSA en Fiat Chrysler Automobiles leidt daarmee al snel tot concrete ingrepen in het brede pallet aan merken. Groupe PSA was al enkele jaren afwezig in Noord-Amerika maar was tot nu toe van plan rond volgend jaar Peugeot daar opnieuw lanceren.

Aandacht

Fusiepartner FCA heeft juist een sterke positie in de VS dankzij Chrysler, Jeep alsmede RAM en Dodge. Nu wordt dus in plaats van de PSA-kaart die van FCA getrokken en krijgt Alfa Romeo een duidelijke ‘boost’. Het kleine Italiaanse merk wordt al sinds 2008 in de VS verkocht maar kreeg binnen het FCA-pakket nooit veel aandacht. Al eerder werd bekend dat Alfa Romeo samen met Lancia en het van PSA afkomstige DS binnen Stellantis onder één paraplu worden gebracht en gezamenlijk verder ontwikkeld zullen worden.