Volkswagen stuurt 5000 medewerkers met pensioen

Volkswagen moet kosten besparen maar mag tot 2029 medewerkers niet gedwongen ontslaan. Het bedrijf kiest er daarom voor om 5000 banen via gedeeltelijk of vervroegd pensioen te laten vervallen. Het gaat daarbij als eerste om Duitse banen.

Volkswagen heeft met de werknemers afgesproken dat gedwongen ontslagen tot 2029 niet mogelijk zijn. Het bedrijf wil echter wel zo’n 5 procent op de kosten besparen. Met de ondernemingsraad is daarom overeengekomen dat iedereen die in 1964 is geboren, en dit jaar dus 57 wordt, ervoor kan kiezen om gedeeltelijk met pensioen te gaan. Verder is afgesproken dat oudere werknemers eerder volledig met pensioen kunnen.

De nieuwe regeling kost Volkswagen naar schatting zo’n 500 miljoen euro. De verwachting is dat het bedrijf op de lange termijn miljarden euro’s bespaart, ook omdat de vacaturestop die nu geldt vanwege de coronacrisis wordt verlengd.

Volkswagen stuurt 5000 medewerkers met pensioen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen stuurt 5000 medewerkers met pensioen

Volkswagen moet kosten besparen maar mag tot 2029 medewerkers niet gedwongen ontslaan. Het bedrijf kiest er daarom voor om 5000 banen via gedeeltelijk of vervroegd pensioen te laten vervallen. Het gaat daarbij als eerste om Duitse banen.

Volkswagen heeft met de werknemers afgesproken dat gedwongen ontslagen tot 2029 niet mogelijk zijn. Het bedrijf wil echter wel zo’n 5 procent op de kosten besparen. Met de ondernemingsraad is daarom overeengekomen dat iedereen die in 1964 is geboren, en dit jaar dus 57 wordt, ervoor kan kiezen om gedeeltelijk met pensioen te gaan. Verder is afgesproken dat oudere werknemers eerder volledig met pensioen kunnen.

De nieuwe regeling kost Volkswagen naar schatting zo’n 500 miljoen euro. De verwachting is dat het bedrijf op de lange termijn miljarden euro’s bespaart, ook omdat de vacaturestop die nu geldt vanwege de coronacrisis wordt verlengd.