Porsche heeft recent al haar belang in Rimac, de Kroatische bouwer van peperdure elektrische supercars, opgevoerd van 15,5 naar 24 procent. Daarmee heeft Porsche nog eens zo’n 70 miljoen euro in Rimac geïnvesteerd. Nu heeft Diess de al tijdenlang aanhoudende geruchten bevestigd dat daarbij zo goed als zeker ook het Franse Bugatti betrokken is.

Synergie

“De zaak is nog niet afgerond. Wat we willen doen is de verantwoordelijkheid voor Bugatti overdragen aan Porsche waarop Porsche in alle waarschijnlijkheid een joint venture zal sluiten met Rimac met een minderheidsbelang voor Porsche. We denken dat Bugatti dan in een omgeving komt die sterker is dan het volumesegment hier in Wolfsburg. Ook is er meer synergie tussen Bugatti en Porsche,’’ legt Diess verder uit.

Lees ook:
Overname Bugatti door Rimac lijkt nabij