Hedin Groep gaat MG in Zweden verkopen

Hedin Groep, de vermeende fusiekandidaat voor Stern Groep, wordt distributeur voor MG in Zweden. Het Britse merk van het Chinese SAIC is al verkrijgbaar in ons land, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en een reeks andere Europese landen. Volgende maand wordt daar Zweden aan toegevoegd.

Automerk MG keert dit najaar terug naar Nederland

Hedin MG Sweden wordt gevestigd in Gothenburg. Van daaruit wordt een nationaal netwerk van MG Brand stores en after-sales locaties opgebouwd. Doel is binnen een paar jaar tot de tien best verkochte merken in Zweden op te klimmen, stelt Matt Lei, CEO van MG Motor Europe. Anders Hedin, eigenaar van de gelijknamige autogroep, denkt ook ‘dat er interessante mogelijkheden zijn om een succesverhaal te bouwen.’’

Fusie

Hedin, dat ook vestigingen heeft in België, en Stern Groep deelden eind januari vorig jaar mee dat ze aan het onderhandelen waren over een fusie van hun automotive activiteiten. Precies een jaar geleden werden die gesprekken stop gezet omdat het vanwege de coronacrisis niet mogelijk was fysiek bij elkaar te komen. Bij de recente publicatie van de jaarcijfers heeft Stern Groep, het op één na grootste Nederlandse autobedrijf, niets meegedeeld over een eventuele voortgang of anders het volledig stopzetten van de gesprekken met Hedin Groep.

Hedin Groep gaat MG in Zweden verkopen - Automobielmanagement.nl

Hedin Groep gaat MG in Zweden verkopen

Hedin Groep, de vermeende fusiekandidaat voor Stern Groep, wordt distributeur voor MG in Zweden. Het Britse merk van het Chinese SAIC is al verkrijgbaar in ons land, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en een reeks andere Europese landen. Volgende maand wordt daar Zweden aan toegevoegd.

Automerk MG keert dit najaar terug naar Nederland

Hedin MG Sweden wordt gevestigd in Gothenburg. Van daaruit wordt een nationaal netwerk van MG Brand stores en after-sales locaties opgebouwd. Doel is binnen een paar jaar tot de tien best verkochte merken in Zweden op te klimmen, stelt Matt Lei, CEO van MG Motor Europe. Anders Hedin, eigenaar van de gelijknamige autogroep, denkt ook ‘dat er interessante mogelijkheden zijn om een succesverhaal te bouwen.’’

Fusie

Hedin, dat ook vestigingen heeft in België, en Stern Groep deelden eind januari vorig jaar mee dat ze aan het onderhandelen waren over een fusie van hun automotive activiteiten. Precies een jaar geleden werden die gesprekken stop gezet omdat het vanwege de coronacrisis niet mogelijk was fysiek bij elkaar te komen. Bij de recente publicatie van de jaarcijfers heeft Stern Groep, het op één na grootste Nederlandse autobedrijf, niets meegedeeld over een eventuele voortgang of anders het volledig stopzetten van de gesprekken met Hedin Groep.