China ziet Tesla’s als spionnen

China heeft militair personeel en ook bepaalde andere overheidsdienaren voorlopig verboden in een Tesla te rijden. Ook zijn Tesla’s verbannen van en bij militaire installaties, andere gevoelige locaties en zelfs in sommige woonwijken.

Tesla biedt eigen verzekering met lagere premie

Volgens de Chinese autoriteiten kunnen de acht altijd buitencamera’s van de Tesla’s de via Sentry Mode verzamelde informatie doorsturen naar het autobedrijf en via die lijn ook naar de ‘vijand’ zoals defensie in de Verenigde Staten. Ook kan naar de mobiele telefoon van de inzittenden gestuurde informatie via die lijnen uitlekken. Dat is vastgesteld na een nieuwe veiligheidscheck van de auto’s.

Gesloten

CEO Elon Musk wijst de beschuldigingen van de hand: “We hebben alle reden om uiterst vertrouwelijk met informatie om te gaan. Als Tesla auto’s zou gebruiken om te spioneren in China of waar dan ook, dan worden we gesloten,’’ aldus Musk tijdens een forum over high tech.

Concurrentie

Tesla verkocht vorig jaar in China 147.445 nieuwe auto’s, zo’n 30 procent van de wereldwijde afzet. Een groot deel van die auto’s wordt ook in de vorig jaar geopende Chinese gigafactory in Shanghai gebouwd. De Amerikaanse EV-fabrikant krijgt echter steeds meer concurrentie van nationale merken als Geely, BYD en Aiways. In die zin kan een beetje anti-reclame van overheidswege geen kwaad, is een mogelijke gedachtengang in Beijing.

China ziet Tesla’s als spionnen - Automobielmanagement.nl

China ziet Tesla’s als spionnen

China heeft militair personeel en ook bepaalde andere overheidsdienaren voorlopig verboden in een Tesla te rijden. Ook zijn Tesla’s verbannen van en bij militaire installaties, andere gevoelige locaties en zelfs in sommige woonwijken.

Tesla biedt eigen verzekering met lagere premie

Volgens de Chinese autoriteiten kunnen de acht altijd buitencamera’s van de Tesla’s de via Sentry Mode verzamelde informatie doorsturen naar het autobedrijf en via die lijn ook naar de ‘vijand’ zoals defensie in de Verenigde Staten. Ook kan naar de mobiele telefoon van de inzittenden gestuurde informatie via die lijnen uitlekken. Dat is vastgesteld na een nieuwe veiligheidscheck van de auto’s.

Gesloten

CEO Elon Musk wijst de beschuldigingen van de hand: “We hebben alle reden om uiterst vertrouwelijk met informatie om te gaan. Als Tesla auto’s zou gebruiken om te spioneren in China of waar dan ook, dan worden we gesloten,’’ aldus Musk tijdens een forum over high tech.

Concurrentie

Tesla verkocht vorig jaar in China 147.445 nieuwe auto’s, zo’n 30 procent van de wereldwijde afzet. Een groot deel van die auto’s wordt ook in de vorig jaar geopende Chinese gigafactory in Shanghai gebouwd. De Amerikaanse EV-fabrikant krijgt echter steeds meer concurrentie van nationale merken als Geely, BYD en Aiways. In die zin kan een beetje anti-reclame van overheidswege geen kwaad, is een mogelijke gedachtengang in Beijing.