Lamborghini maakt recordwinst ondanks crisis

Lamborghini heeft vorig jaar iets minder auto’s afgeleverd dan in 2019, maar de verkoopprijs van de bolides lag aanzienlijk hoger. Dat heeft ertoe geleid dat het Italiaanse merk een recordwinst heeft gehaald. CEO Stephan Winkelmann wil echter niet zeggen hoeveel die winst dan precies bedraagt.

Lamborghini leverde in 2020 7.430 auto af. Dat was slechts negen procent minder dan in het voorafgaande jaar, ondanks het feit dat de fabriek begin vorig jaar twee maanden verplicht dicht moest vanwege een lockdown in Italië. De omzet kwam met 1,6 miljard euro elf procent lager uit. De winst kwam echter hoger uit door het succes van de eerste SUV, de Urus, waar een supercar-prijskaartje aan hangt.

Cryptovaluta

Rijke Chinezen en Amerikanen wensen een steeds meer gepersonaliseerde supercar. De vooruitzichten voor het lopende jaar zijn nog gunstiger, denkt Winkelmann. Lamborghini heeft dan ook inmiddels al voor negen maanden bestellingen in huis. “De omhoog schietende aandelenkoersen en waarde van andere bezittingen geven de fortuinen van de welvarende autokoper nog eens een extra boost. Door cryptovaluta’s, nieuwe investeringsvehikels en beursgangen staat er bovendien een nieuwe generatie van jonge supercarkopers op.’’

Lamborghini maakt recordwinst ondanks crisis - Automobielmanagement.nl

Lamborghini maakt recordwinst ondanks crisis

Lamborghini heeft vorig jaar iets minder auto’s afgeleverd dan in 2019, maar de verkoopprijs van de bolides lag aanzienlijk hoger. Dat heeft ertoe geleid dat het Italiaanse merk een recordwinst heeft gehaald. CEO Stephan Winkelmann wil echter niet zeggen hoeveel die winst dan precies bedraagt.

Lamborghini leverde in 2020 7.430 auto af. Dat was slechts negen procent minder dan in het voorafgaande jaar, ondanks het feit dat de fabriek begin vorig jaar twee maanden verplicht dicht moest vanwege een lockdown in Italië. De omzet kwam met 1,6 miljard euro elf procent lager uit. De winst kwam echter hoger uit door het succes van de eerste SUV, de Urus, waar een supercar-prijskaartje aan hangt.

Cryptovaluta

Rijke Chinezen en Amerikanen wensen een steeds meer gepersonaliseerde supercar. De vooruitzichten voor het lopende jaar zijn nog gunstiger, denkt Winkelmann. Lamborghini heeft dan ook inmiddels al voor negen maanden bestellingen in huis. “De omhoog schietende aandelenkoersen en waarde van andere bezittingen geven de fortuinen van de welvarende autokoper nog eens een extra boost. Door cryptovaluta’s, nieuwe investeringsvehikels en beursgangen staat er bovendien een nieuwe generatie van jonge supercarkopers op.’’