Geely ziet winst fors krimpen

Geely heeft de winst vorig jaar met een derde zien krimpen naar omgerekend 709 miljoen euro. Het moederbedrijf van Volvo Cars, Polestar en Lynk & Co verkocht 1,32 miljoen auto’s terwijl dat een jaar eerder nog 1,36 miljoen was. Voor dit jaar mikt Geely met haar merken op een forse groei naar 1,53 miljoen voertuigen.

Geely steunt autonoom rijden met eigen satelliet

Van die totale afzet was slechts vijf procent ‘nieuwe energie’ ofwel elektrisch of hybride. Geely zit daarmee ver af van het doel om rond deze tijd al 90 procent van alle verkochte auto’s elektrisch te laten zijn.

Zeekr

Geely heeft ook bevestigd dat het een nieuw merk elektrische auto’s uitbrengt, Zeekr. Geely Holding zal hiertoe rond de vijf miljard euro investeren in een aparte fabriek voor dat merk. De eerste Zeekr’s moeten al in het derde kwartaal van dit jaar op de weg komen. Geely mikt met Zeekr op het duurdere segment en zou daarmee de concurrentie willen verscherpen met Tesla. Opmerkelijk is wel dat ook Polestar alsmede de grotere elektrische Volvo’s in feite in dat segment gepositioneerd zijn.

Lees ook:
Geely komt met nieuwe Tesla-concurrent Zeekr

Geely ziet winst fors krimpen - Automobielmanagement.nl

Geely ziet winst fors krimpen

Geely heeft de winst vorig jaar met een derde zien krimpen naar omgerekend 709 miljoen euro. Het moederbedrijf van Volvo Cars, Polestar en Lynk & Co verkocht 1,32 miljoen auto’s terwijl dat een jaar eerder nog 1,36 miljoen was. Voor dit jaar mikt Geely met haar merken op een forse groei naar 1,53 miljoen voertuigen.

Geely steunt autonoom rijden met eigen satelliet

Van die totale afzet was slechts vijf procent ‘nieuwe energie’ ofwel elektrisch of hybride. Geely zit daarmee ver af van het doel om rond deze tijd al 90 procent van alle verkochte auto’s elektrisch te laten zijn.

Zeekr

Geely heeft ook bevestigd dat het een nieuw merk elektrische auto’s uitbrengt, Zeekr. Geely Holding zal hiertoe rond de vijf miljard euro investeren in een aparte fabriek voor dat merk. De eerste Zeekr’s moeten al in het derde kwartaal van dit jaar op de weg komen. Geely mikt met Zeekr op het duurdere segment en zou daarmee de concurrentie willen verscherpen met Tesla. Opmerkelijk is wel dat ook Polestar alsmede de grotere elektrische Volvo’s in feite in dat segment gepositioneerd zijn.

Lees ook:
Geely komt met nieuwe Tesla-concurrent Zeekr