Tesla voert productie verder op

Tesla heeft in het eerste kwartaal 180.338 nieuwe auto’s van de band laten rollen. In dezelfde periode vorig jaar produceerde het merk 102.672 auto’s, waaronder ook nog de Model S en X. Daarvan is dit jaar geen sprake: de productie bestaat nu vrijwel volledig uit de Model 3.

Ging het vorig jaar om 87.283 exemplaren van de Model 3 en Model Y en daarnaast nog 15.390 Model S en Model X’en, dit jaar werden die laatste twee modellen in de eerste drie maanden van het jaar helemaal niet meer gebouwd en bestaat de productie uitsluitend uit de Model 3 en (een beperkt aantal) Model Y.

Oudere modellen

Tesla leverde verder 184.800 nieuwe auto’s af aan klanten. Daarbij ging het nog wel om 2.020 exemplaren van de oudere modellen die al eerder uit de productie waren gekomen. Het overgrote deel was verder Model 3 en Model Y. Dat laatste model wordt vooral goed ontvangen in China waar Tesla de productie ervan ook zo snel mogelijk verder opvoert.

Nieuwe Model S en Model X

De vernieuwde Model S en Model X worden ‘buitengewoon goed ontvangen’, laat Tesla verder weten. Die auto’s werden in het eerste kwartaal verder getest en zullen binnenkort weer van de band rollen. Tesla benadrukt opnieuw dat het aantal afleveringen ‘conservatief geraamd kan zijn omdat we een auto alleen meetellen als hij daadwerkelijk door de klant in ontvangst is genomen.’

Lees ook:
Tesla opent 12 Superchargers bij Eemnes

Tesla voert productie verder op - Automobielmanagement.nl

Tesla voert productie verder op

Tesla heeft in het eerste kwartaal 180.338 nieuwe auto’s van de band laten rollen. In dezelfde periode vorig jaar produceerde het merk 102.672 auto’s, waaronder ook nog de Model S en X. Daarvan is dit jaar geen sprake: de productie bestaat nu vrijwel volledig uit de Model 3.

Ging het vorig jaar om 87.283 exemplaren van de Model 3 en Model Y en daarnaast nog 15.390 Model S en Model X’en, dit jaar werden die laatste twee modellen in de eerste drie maanden van het jaar helemaal niet meer gebouwd en bestaat de productie uitsluitend uit de Model 3 en (een beperkt aantal) Model Y.

Oudere modellen

Tesla leverde verder 184.800 nieuwe auto’s af aan klanten. Daarbij ging het nog wel om 2.020 exemplaren van de oudere modellen die al eerder uit de productie waren gekomen. Het overgrote deel was verder Model 3 en Model Y. Dat laatste model wordt vooral goed ontvangen in China waar Tesla de productie ervan ook zo snel mogelijk verder opvoert.

Nieuwe Model S en Model X

De vernieuwde Model S en Model X worden ‘buitengewoon goed ontvangen’, laat Tesla verder weten. Die auto’s werden in het eerste kwartaal verder getest en zullen binnenkort weer van de band rollen. Tesla benadrukt opnieuw dat het aantal afleveringen ‘conservatief geraamd kan zijn omdat we een auto alleen meetellen als hij daadwerkelijk door de klant in ontvangst is genomen.’

Lees ook:
Tesla opent 12 Superchargers bij Eemnes