Apollo Tyres brengt Vredestein naar India

Apollo Tyres gaat binnenkort banden van het Nederlandse dochtermerk Vredestein lanceren in haar thuisland India. Dat biedt echter geen oplossing voor de inkrimping in de fabriek in Enschede want die banden worden gemaakt in een Apollo-fabriek in India.

Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Apollo Tyres heeft de lancering van Vredestein op de snel groeiende Indiase markt afgelopen najaar al aangekondigd. De Vredestein banden in het 17 tot 19 inch segment zijn speciaal bestemd voor luxere auto’s en voor de in India populaire ‘premium performance’ motorfietsen, heeft Satish Sharma, hoofd Azië-Pacific, Midden-Oosten en Afrika bij de bandenfabrikant, verklaard. In eerste instantie gaat het om de vervangingsmarkt maar Apollo Tyres hoopt ook een positie te veroveren als leverancier aan autofabrikanten (OEM’s). “We kunnen hen dezelfde producten leveren als we in Europa doen.’’

Onmogelijk

Apollo Tyres was eerder nog wel van plan om die banden in India te importeren vanuit fabrieken elders maar de lange levertijden leidden tot problemen met de klanttevredenheid, aldus Sharma. Die invoer is bovendien recent feitelijk onmogelijk gemaakt door een verbod van de Indiase regering. ‘Wij hebben hier al een erg volwassen bandenindustrie. India kan zich ontwikkelen tot sterke internationale bandenfabrikant. Niet alleen door Indiase merken die elders aan de wereldwijde vraag kunnen voldoen maar ook door grote ondernemingen die hier beginnen met produceren.’’

Lees ook:
Paul Eidhof wil met Vredestein in 2021 vooral weer vooruit

Apollo Tyres brengt Vredestein naar India - Automobielmanagement.nl

Apollo Tyres brengt Vredestein naar India

Apollo Tyres gaat binnenkort banden van het Nederlandse dochtermerk Vredestein lanceren in haar thuisland India. Dat biedt echter geen oplossing voor de inkrimping in de fabriek in Enschede want die banden worden gemaakt in een Apollo-fabriek in India.

Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Apollo Tyres heeft de lancering van Vredestein op de snel groeiende Indiase markt afgelopen najaar al aangekondigd. De Vredestein banden in het 17 tot 19 inch segment zijn speciaal bestemd voor luxere auto’s en voor de in India populaire ‘premium performance’ motorfietsen, heeft Satish Sharma, hoofd Azië-Pacific, Midden-Oosten en Afrika bij de bandenfabrikant, verklaard. In eerste instantie gaat het om de vervangingsmarkt maar Apollo Tyres hoopt ook een positie te veroveren als leverancier aan autofabrikanten (OEM’s). “We kunnen hen dezelfde producten leveren als we in Europa doen.’’

Onmogelijk

Apollo Tyres was eerder nog wel van plan om die banden in India te importeren vanuit fabrieken elders maar de lange levertijden leidden tot problemen met de klanttevredenheid, aldus Sharma. Die invoer is bovendien recent feitelijk onmogelijk gemaakt door een verbod van de Indiase regering. ‘Wij hebben hier al een erg volwassen bandenindustrie. India kan zich ontwikkelen tot sterke internationale bandenfabrikant. Niet alleen door Indiase merken die elders aan de wereldwijde vraag kunnen voldoen maar ook door grote ondernemingen die hier beginnen met produceren.’’

Lees ook:
Paul Eidhof wil met Vredestein in 2021 vooral weer vooruit