Daimler noemt automarkt uiterst bemoedigend

Daimler heeft het eerste kwartaal van 2021 aanzienlijk beter gedraaid dan de markt had verwacht. De groep komt op een winst voor belasting (EBIT) van 5,7 miljard euro terwijl analisten gemiddeld mikten op 4,9 miljard euro. De kasstroom van de industriële activiteiten, dat wil zeggen de bouw van voertuigen, komt met 2,8 miljard ook een goede miljard euro hoger uit dan de voorspellingen.

De Duitse fabrikant van auto’s, vrachtwagens en bussen staat er uitstekend voor. “Een gunstig sales momentum in alle belangrijke regio’s, met name China, bij Mercedes-Benz Cars vormde een sterke ondersteuning in het eerste kwartaal van 2021,’’ zegt bestuursvoorzitter Ola Källenius.

22 procent meer

Mercedes-Benz leverde in de eerste drie maanden 590.999 nieuwe personenauto’s af, dat is ruim 22 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. In China namen de verkopen zelfs met 60 procent toe naar 222.520 exemplaren. De Verenigde Staten lieten met 78.256 auto’s een toename met 15,5 procent zien terwijl Europeanen 192.302 Mercedessen kochten ofwel 1,8 procent meer dan een jaar eerder.

Elektrisch

Ongeveer 10 procent van de wereldwijde afzet betrof hybride of full-electric modellen. Voor de in januari gelanceerde EQA, die vanaf eind maart wordt afgeleverd, kwamen rond de 20.000 bestellingen en prijsaanvragen binnen. Daimler tekent bij dat alles nog aan dat het tekort aan computerchips in de eerste maanden van dit jaar een negatieve invloed had op het aantal afleveringen, een situatie die ook in het tweede kwartaal nog zal voortduren.

Lees ook:
Daimler heeft alle vertrouwen in 2021

Daimler noemt automarkt uiterst bemoedigend - Automobielmanagement.nl

Daimler noemt automarkt uiterst bemoedigend

Daimler heeft het eerste kwartaal van 2021 aanzienlijk beter gedraaid dan de markt had verwacht. De groep komt op een winst voor belasting (EBIT) van 5,7 miljard euro terwijl analisten gemiddeld mikten op 4,9 miljard euro. De kasstroom van de industriële activiteiten, dat wil zeggen de bouw van voertuigen, komt met 2,8 miljard ook een goede miljard euro hoger uit dan de voorspellingen.

De Duitse fabrikant van auto’s, vrachtwagens en bussen staat er uitstekend voor. “Een gunstig sales momentum in alle belangrijke regio’s, met name China, bij Mercedes-Benz Cars vormde een sterke ondersteuning in het eerste kwartaal van 2021,’’ zegt bestuursvoorzitter Ola Källenius.

22 procent meer

Mercedes-Benz leverde in de eerste drie maanden 590.999 nieuwe personenauto’s af, dat is ruim 22 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. In China namen de verkopen zelfs met 60 procent toe naar 222.520 exemplaren. De Verenigde Staten lieten met 78.256 auto’s een toename met 15,5 procent zien terwijl Europeanen 192.302 Mercedessen kochten ofwel 1,8 procent meer dan een jaar eerder.

Elektrisch

Ongeveer 10 procent van de wereldwijde afzet betrof hybride of full-electric modellen. Voor de in januari gelanceerde EQA, die vanaf eind maart wordt afgeleverd, kwamen rond de 20.000 bestellingen en prijsaanvragen binnen. Daimler tekent bij dat alles nog aan dat het tekort aan computerchips in de eerste maanden van dit jaar een negatieve invloed had op het aantal afleveringen, een situatie die ook in het tweede kwartaal nog zal voortduren.

Lees ook:
Daimler heeft alle vertrouwen in 2021