Winst autodivisie BMW vertienvoudigd

De autotak van de BMW Groep heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 2,2 miljard euro winst gemaakt, bijna tien keer zoveel als de 229 miljoen euro van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge verbeterde daarmee van 1,3 procent een jaar geleden naar 9,8 procent nu. De groepswinst kwam met 3,7 miljard euro bijna vijf keer zo hoog uit.

Duitse autofabrikanten grijpen naar arbeidstijdverkorting

Net als eerder Daimler heeft ook de BMW Groep gemeld dat die voorlopige resultaten ver boven de verwachtingen van de financiële markten uitsteken. De groep van BMW, Mini, Rolls-Royce en BMW-motoren zal op 7 mei de volledige kwartaalcijfers bekendmaken.

Recordaantal

De BMW Groep verkocht in de eerste drie maanden van 2021 een recordaantal van 636.606 voertuigen, dat was een derde meer dan een jaar eerder. BMW zelf kwam met 36 procent nog wat hoger uit, Rolls-Royce noteerde een groei van bijna 63 procent terwijl Mini door de bescheiden aanwezigheid op de Chinese markt 16 procent groei liet zien. Het aantal verkochte hybride en full-electric auto’s kwam bij de groep als geheel met 70.207 dubbel zo hoog uit als in het eerste kwartaal van vorig jaar. EV’s nemen daarmee nu 11 procent van de totale afzet voor hun rekening.

Lees ook:
Importeur BMW en Mini haalt weer hoogste score in RODI-onderzoek

Winst autodivisie BMW vertienvoudigd - Automobielmanagement.nl

Winst autodivisie BMW vertienvoudigd

De autotak van de BMW Groep heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 2,2 miljard euro winst gemaakt, bijna tien keer zoveel als de 229 miljoen euro van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge verbeterde daarmee van 1,3 procent een jaar geleden naar 9,8 procent nu. De groepswinst kwam met 3,7 miljard euro bijna vijf keer zo hoog uit.

Duitse autofabrikanten grijpen naar arbeidstijdverkorting

Net als eerder Daimler heeft ook de BMW Groep gemeld dat die voorlopige resultaten ver boven de verwachtingen van de financiële markten uitsteken. De groep van BMW, Mini, Rolls-Royce en BMW-motoren zal op 7 mei de volledige kwartaalcijfers bekendmaken.

Recordaantal

De BMW Groep verkocht in de eerste drie maanden van 2021 een recordaantal van 636.606 voertuigen, dat was een derde meer dan een jaar eerder. BMW zelf kwam met 36 procent nog wat hoger uit, Rolls-Royce noteerde een groei van bijna 63 procent terwijl Mini door de bescheiden aanwezigheid op de Chinese markt 16 procent groei liet zien. Het aantal verkochte hybride en full-electric auto’s kwam bij de groep als geheel met 70.207 dubbel zo hoog uit als in het eerste kwartaal van vorig jaar. EV’s nemen daarmee nu 11 procent van de totale afzet voor hun rekening.

Lees ook:
Importeur BMW en Mini haalt weer hoogste score in RODI-onderzoek