Net als eerder Daimler heeft ook de BMW Groep gemeld dat die voorlopige resultaten ver boven de verwachtingen van de financiële markten uitsteken. De groep van BMW, Mini, Rolls-Royce en BMW-motoren zal op 7 mei de volledige kwartaalcijfers bekendmaken.

Recordaantal

De BMW Groep verkocht in de eerste drie maanden van 2021 een recordaantal van 636.606 voertuigen, dat was een derde meer dan een jaar eerder. BMW zelf kwam met 36 procent nog wat hoger uit, Rolls-Royce noteerde een groei van bijna 63 procent terwijl Mini door de bescheiden aanwezigheid op de Chinese markt 16 procent groei liet zien. Het aantal verkochte hybride en full-electric auto’s kwam bij de groep als geheel met 70.207 dubbel zo hoog uit als in het eerste kwartaal van vorig jaar. EV’s nemen daarmee nu 11 procent van de totale afzet voor hun rekening.

Lees ook:
Importeur BMW en Mini haalt weer hoogste score in RODI-onderzoek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding