Toyota verkoopt ruim 9 miljoen auto’s

Toyota heeft afgelopen boekjaar 9.087.303 nieuwe auto’s verkocht, vier procent minder dan vorig jaar. Het bedrijf verkocht 7,5 miljoen auto’s buiten Japan. Inclusief dochtermerk Daihatsu en vrachtauto’s van Hino komt de Toyota Groep op 9.919.759 voertuigen, een daling met vijf procent. Ter vergelijking: in kalenderjaar 2020 kwam de Volkswagen Groep uit op 9.305.400 verkochte voertuigen.

In het eerste kwartaal van dit jaar zag Toyota de wereldwijde verkopen met ruim 19 procent toenemen naar 2.460.124 auto’s. Buiten Japan verkocht Toyota 22 procent meer voertuigen. Die toename komt vooral voor rekening van de maand maart toen Toyota wereldwijd 44 procent meer wist te verkopen door de uitstekende gang van zaken in China en de Verenigde Staten.

Negen procent

De Japanse groep meldt ook dat er tussen april 2020 en eind maart dit jaar bij al haar fabrieken samen 9.474.638 voertuigen van de band zijn gerold, een daling met bijna negen procent. Bij het merk Toyota zelf bleef de daling van de feitelijke productie beperkt tot vier procent.

Lees ook:
Toyota neemt Level 5 over van Lyft

Toyota verkoopt ruim 9 miljoen auto’s - Automobielmanagement.nl

Toyota verkoopt ruim 9 miljoen auto’s

Toyota heeft afgelopen boekjaar 9.087.303 nieuwe auto’s verkocht, vier procent minder dan vorig jaar. Het bedrijf verkocht 7,5 miljoen auto’s buiten Japan. Inclusief dochtermerk Daihatsu en vrachtauto’s van Hino komt de Toyota Groep op 9.919.759 voertuigen, een daling met vijf procent. Ter vergelijking: in kalenderjaar 2020 kwam de Volkswagen Groep uit op 9.305.400 verkochte voertuigen.

In het eerste kwartaal van dit jaar zag Toyota de wereldwijde verkopen met ruim 19 procent toenemen naar 2.460.124 auto’s. Buiten Japan verkocht Toyota 22 procent meer voertuigen. Die toename komt vooral voor rekening van de maand maart toen Toyota wereldwijd 44 procent meer wist te verkopen door de uitstekende gang van zaken in China en de Verenigde Staten.

Negen procent

De Japanse groep meldt ook dat er tussen april 2020 en eind maart dit jaar bij al haar fabrieken samen 9.474.638 voertuigen van de band zijn gerold, een daling met bijna negen procent. Bij het merk Toyota zelf bleef de daling van de feitelijke productie beperkt tot vier procent.

Lees ook:
Toyota neemt Level 5 over van Lyft