Belgische autoverkoop maakt in april sprong van 600 procent

In België zijn in april 37.192 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is 602 procent meer dan in april 2020 toen ook de Belgische autohandel door corona zo goed als stil lag. Vergeleken met april 2019 is er nog altijd sprake van een terugval met 30,5 procent.

Kleine BMW-dealer in België stopt ermee

Over de eerste vier maanden van dit jaar vallen de autoverkopen 18 procent hoger uit dan in 2020 maar 25 procent lager dan in het jaar daarvoor. “Meer nog dan tijdens de maand maart ondergingen de inschrijvingen van nieuwe personenwagens in april de verwachte variatie ten opzichte van de cijfers uit 2020. Dit komt doordat de voertuiginschrijvingen in april van vorig jaar bijna nul waren omwille van de verplichte sluiting van garages en verkooppunten,’’ luidt het commentaar van autofederatie Febiac. Om een goede vergelijking te maken heeft Febiac voor het eerst de cijfers van twee jaar terug in haar overzicht opgenomen.

Top vijf

De top vijf van meest verkochte merken blijft nagenoeg onveranderd. BMW voert de lijst aan met een marktaandeel van ruim 10,5 procent gevolgd door Volkswagen met 8,5 procent. Derde is Peugeot terwijl Audi en Mercedes vergeleken met maart van plaats hebben gewisseld. Verder moet Tesla ook in België flink terrein prijs geven met 439 verkochte auto’s in maart maar slechts 49 in april.

Bestelauto’s

Bij lichte bestelwagens kwam de groei van de verkopen uit op ruim 400 procent naar 6.973 voertuigen vergeleken met vorig jaar april. Dat aantal lag nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2019, wat laat zien dat de bestelautomarkt zich goed handhaaft, aldus Febiac.

Lees ook:
In maart 56 procent meer nieuwe auto’s verkocht in België

Belgische autoverkoop maakt in april sprong van 600 procent - Automobielmanagement.nl

Belgische autoverkoop maakt in april sprong van 600 procent

In België zijn in april 37.192 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is 602 procent meer dan in april 2020 toen ook de Belgische autohandel door corona zo goed als stil lag. Vergeleken met april 2019 is er nog altijd sprake van een terugval met 30,5 procent.

Kleine BMW-dealer in België stopt ermee

Over de eerste vier maanden van dit jaar vallen de autoverkopen 18 procent hoger uit dan in 2020 maar 25 procent lager dan in het jaar daarvoor. “Meer nog dan tijdens de maand maart ondergingen de inschrijvingen van nieuwe personenwagens in april de verwachte variatie ten opzichte van de cijfers uit 2020. Dit komt doordat de voertuiginschrijvingen in april van vorig jaar bijna nul waren omwille van de verplichte sluiting van garages en verkooppunten,’’ luidt het commentaar van autofederatie Febiac. Om een goede vergelijking te maken heeft Febiac voor het eerst de cijfers van twee jaar terug in haar overzicht opgenomen.

Top vijf

De top vijf van meest verkochte merken blijft nagenoeg onveranderd. BMW voert de lijst aan met een marktaandeel van ruim 10,5 procent gevolgd door Volkswagen met 8,5 procent. Derde is Peugeot terwijl Audi en Mercedes vergeleken met maart van plaats hebben gewisseld. Verder moet Tesla ook in België flink terrein prijs geven met 439 verkochte auto’s in maart maar slechts 49 in april.

Bestelauto’s

Bij lichte bestelwagens kwam de groei van de verkopen uit op ruim 400 procent naar 6.973 voertuigen vergeleken met vorig jaar april. Dat aantal lag nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2019, wat laat zien dat de bestelautomarkt zich goed handhaaft, aldus Febiac.

Lees ook:
In maart 56 procent meer nieuwe auto’s verkocht in België