China was goed voor 194 Ferrari’s terwijl dat er vorig jaar maar 37 waren. Europa, het Midden-Oosten en Afrika blijft met 1.459 automobielen verreweg de belangrijkste regio. De verkopen hier kwamen ondanks alle beperkingen ook maar 57 stuks lager uit dan een jaar eerder. In Noord- en Zuid-Amerika bleven de verkopen van Ferrari stabiel op 750 eenheden. Die verkoopcijfers werden wel beïnvloed door wat Ferrari noemt ‘bewuste geografische toewijzing’ om bepaalde modellen in eveneens bepaalde landen te lanceren.

Record aan orders

Bestuursvoorzitter en ook tijdelijk CEO John Elkann stelt dat de sterke start een goed voorteken is voor de rest van 2021. Wel is het zo dat de voor 2022 geplande zakelijke doelen een jaar vooruit geschoven moeten worden door de kostenbesparingen met het oog op de coronapandemie. Ferrari heeft echter wel een record aan orders in de boeken ‘wat samen met de prachtige nieuwe modellen die we de komende jaren gaan lanceren een sterke basis biedt om een ambitieuze toekomst op te bouwen.’’

Lees ook:
Ferrari maakt 609 miljoen euro winst