Volvo Cars plant gang naar de beurs

Volvo Cars heeft nu officieel meegedeeld dat het kijkt naar een eventuele beursgang ofwel IPO. De autofabrikant wil later dit jaar een notering krijgen aan de Nasdaq Stockholm beurs. Of zo’n beursgang doorgaat is echter niet zeker en een definitief besluit is afhankelijk van de marktomstandigheden.

Volvo houdt de opgaande lijn nog altijd vast

Berichten over een beursgang van Volvo Cars, een dochterbedrijf van de Chinese Geely Groep, doen al geruime tijd de ronde. De raad van bestuur heeft nu besloten om de mogelijkheden daarvan inderdaad te bekijken. “Een potentiële notering zou een logische volgende stap kunnen zijn van Volvo Cars en zou nieuwe aandeelhouders de gelegenheid bieden om te participeren in de toekomst van Volvo Cars nu het bedrijf haar transformatie naar een technologiegedreven volledig elektrisch automerk voortzet.’’

Geely

Geely staat volledig achter de plannen, zegt bestuursvoorzitter Eric Li van Zhejiang Geely Holding die ook voorzitter is van de Raad van Bestuur van Volvo Cars: “We hebben de transformatie en groei van Volvo Cars de afgelopen tien jaar ondersteund om een werkelijk premium merk met verbeterde winstgevendheid te worden. Vooruitkijkend heeft Volvo Cars een uitstekende uitgangspositie om voortdurende groei te leveren en het volle potentieel van de elektrificatie en het bieden van veilige autonoom-rijden functies te benutten.’’ Geely zal echter wel een grote aandeelhouder in Volvo Cars blijven.

Lees ook:
Volvo wil 2,5 miljoen ton minder CO2 uitstoten in 2025

Volvo Cars plant gang naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars plant gang naar de beurs

Volvo Cars heeft nu officieel meegedeeld dat het kijkt naar een eventuele beursgang ofwel IPO. De autofabrikant wil later dit jaar een notering krijgen aan de Nasdaq Stockholm beurs. Of zo’n beursgang doorgaat is echter niet zeker en een definitief besluit is afhankelijk van de marktomstandigheden.

Volvo houdt de opgaande lijn nog altijd vast

Berichten over een beursgang van Volvo Cars, een dochterbedrijf van de Chinese Geely Groep, doen al geruime tijd de ronde. De raad van bestuur heeft nu besloten om de mogelijkheden daarvan inderdaad te bekijken. “Een potentiële notering zou een logische volgende stap kunnen zijn van Volvo Cars en zou nieuwe aandeelhouders de gelegenheid bieden om te participeren in de toekomst van Volvo Cars nu het bedrijf haar transformatie naar een technologiegedreven volledig elektrisch automerk voortzet.’’

Geely

Geely staat volledig achter de plannen, zegt bestuursvoorzitter Eric Li van Zhejiang Geely Holding die ook voorzitter is van de Raad van Bestuur van Volvo Cars: “We hebben de transformatie en groei van Volvo Cars de afgelopen tien jaar ondersteund om een werkelijk premium merk met verbeterde winstgevendheid te worden. Vooruitkijkend heeft Volvo Cars een uitstekende uitgangspositie om voortdurende groei te leveren en het volle potentieel van de elektrificatie en het bieden van veilige autonoom-rijden functies te benutten.’’ Geely zal echter wel een grote aandeelhouder in Volvo Cars blijven.

Lees ook:
Volvo wil 2,5 miljoen ton minder CO2 uitstoten in 2025