Berichten over een beursgang van Volvo Cars, een dochterbedrijf van de Chinese Geely Groep, doen al geruime tijd de ronde. De raad van bestuur heeft nu besloten om de mogelijkheden daarvan inderdaad te bekijken. “Een potentiële notering zou een logische volgende stap kunnen zijn van Volvo Cars en zou nieuwe aandeelhouders de gelegenheid bieden om te participeren in de toekomst van Volvo Cars nu het bedrijf haar transformatie naar een technologiegedreven volledig elektrisch automerk voortzet.’’

Geely

Geely staat volledig achter de plannen, zegt bestuursvoorzitter Eric Li van Zhejiang Geely Holding die ook voorzitter is van de Raad van Bestuur van Volvo Cars: “We hebben de transformatie en groei van Volvo Cars de afgelopen tien jaar ondersteund om een werkelijk premium merk met verbeterde winstgevendheid te worden. Vooruitkijkend heeft Volvo Cars een uitstekende uitgangspositie om voortdurende groei te leveren en het volle potentieel van de elektrificatie en het bieden van veilige autonoom-rijden functies te benutten.’’ Geely zal echter wel een grote aandeelhouder in Volvo Cars blijven.

Lees ook:
Volvo wil 2,5 miljoen ton minder CO2 uitstoten in 2025

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding