De verkopen van autoruitenspecialist Belron (Carglass) stegen met 9,5 procent. De volumes herstelden zich en groeiden met 1,4 procent tegenover het eerste kwartaal van 2020, toen de activiteiten op het einde van de periode in de meeste regio’s volledig werden stopgezet. Daarnaast konden Carglass en zusterbedrijven ook profiteren van  de – hoge – tarieven voor ADAS kalibratie en producten en diensten met een toegevoegde waarde.

Autoverkopen

De verkopen van D’Ieteren Automotive stegen tegen de stroom in met 6,1 procent; de Belgische markt voor nieuwe auto’s daalde in het kwartaal met 7,5 procent. De geleverde volumes werden wel beïnvloed door problemen met de bevoorrading van de fabrieken (tekort aan onderdelen). De volumedaling werd op het vlak van de verkopen meer dan gecompenseerd door een positieve prijs/mix.

45 procent

‘’Hoewel het einde van de Covid-19 crisis nog steeds onzeker is en op basis van het uitblijven van hernieuwde of strengere lockdowns in haar belangrijkste operationele regio’s en de financiële prestaties sinds het begin van het jaar, verwacht D’Ieteren Group nu dat haar aangepaste geconsolideerde winst vóór belastingen tenminste met 45 procent zal groeien, vergeleken met 332,7 miljoen euro in 2020,’’ heeft de onderneming meegedeeld tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Lees ook:
Belron (Carglass) zorgt voor winst bij d’Ieteren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding