Toyota verkoopt recordaantal auto’s

Toyota heeft in april wereldwijd 859.448 nieuwe auto’s verkocht. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde maand vorig jaar en bovendien een recordaantal voor de maand april. De productie kwam met 762.459 auto’s eveneens twee keer zo hoog uit als in april 2020.

Bij Toyota zijn nu de verkopen en de productie acht maanden achter elkaar hoger dan een jaar eerder. Het herstel is vooral te danken aan de ‘robuuste’ vraag in China en de Verenigde Staten. Zo kwamen in de VS de verkopen 188 procent hoger uit dan vorig jaar, met name door het succes van de SUV’s. Op de relatief minder belangrijke Europese markt verkocht Toyota in april met 52.920 exemplaren ook 244 procent meer auto’s dan in april 2020, blijkt uit het maandoverzicht van Acea.

Chips

Toyota heeft relatief minder last van het tekort aan chips dan haar meeste concurrenten. Wel heeft het bedrijf nog steeds te kampen met de coronacrisis in Japan zelf. Nu al is aangekondigd dat de productie in juni in enkele fabrieken acht dagen onderbroken zal worden wegens een tekort aan personeel of onderdelen.

Lees ook:
Toyota blijft op afstand grootste autobedrijf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Toyota verkoopt recordaantal auto’s - Automobielmanagement.nl

Toyota verkoopt recordaantal auto’s

Toyota heeft in april wereldwijd 859.448 nieuwe auto’s verkocht. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde maand vorig jaar en bovendien een recordaantal voor de maand april. De productie kwam met 762.459 auto’s eveneens twee keer zo hoog uit als in april 2020.

Bij Toyota zijn nu de verkopen en de productie acht maanden achter elkaar hoger dan een jaar eerder. Het herstel is vooral te danken aan de ‘robuuste’ vraag in China en de Verenigde Staten. Zo kwamen in de VS de verkopen 188 procent hoger uit dan vorig jaar, met name door het succes van de SUV’s. Op de relatief minder belangrijke Europese markt verkocht Toyota in april met 52.920 exemplaren ook 244 procent meer auto’s dan in april 2020, blijkt uit het maandoverzicht van Acea.

Chips

Toyota heeft relatief minder last van het tekort aan chips dan haar meeste concurrenten. Wel heeft het bedrijf nog steeds te kampen met de coronacrisis in Japan zelf. Nu al is aangekondigd dat de productie in juni in enkele fabrieken acht dagen onderbroken zal worden wegens een tekort aan personeel of onderdelen.

Lees ook:
Toyota blijft op afstand grootste autobedrijf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over