GM voert productie op ondanks chiptekort

General Motors weet het tekort aan chips steeds beter op te vangen. De productie kan daarom flink worden opgevoerd en het aantal afleveringen aan dealers en klanten zal dit half jaar ook fors hoger liggen. Dat alles betekent dat de resultaten over het eerste halfjaar aanzienlijk beter uit zullen komen dan eerder werd voorspeld. GM is nu dan ook duidelijk optimistisch voor heel 2021.

General Motors wordt meegetrokken in sjoemelschandaal

GM is voortdurend bezig om het gebruik van halfgeleiders te optimaliseren en oplossingen te ontwikkelen om het gebruik van die chips zo ver mogelijk op te voeren. Bovendien is de aflevering van bepaalde partijen chips naar voren getrokken tot in het lopende kwartaal.

Opgevoerd

De productie van bepaalde grote pick-ups van Chevrolet en GMC wordt vanaf half juli in een fabriek in Michigan opgevoerd met zo’n 1.000 per maand. Een andere fabriek in Missouri zal de komende weken 30.000 voertuigen meer afleveren dan tot nu toe gepland. Bovendien komt er in vestigingen die de meest essentiële onderdelen produceren deze zomer geen vakantiesluiting.

Niet voorbij

De problemen zijn echter niet helemaal voorbij, benadrukt Phil Kienle die in Noord-Amerika verantwoordelijk is voor productie en personeelszaken: “Het wereldwijde chiptekort blijft complex maar we hebben creatieve oplossingen gevonden om de klanten tevreden te stellen.”

Lees ook:
General Motors: 30 volledig elektrische automodellen in 2025

GM voert productie op ondanks chiptekort - Automobielmanagement.nl

GM voert productie op ondanks chiptekort

General Motors weet het tekort aan chips steeds beter op te vangen. De productie kan daarom flink worden opgevoerd en het aantal afleveringen aan dealers en klanten zal dit half jaar ook fors hoger liggen. Dat alles betekent dat de resultaten over het eerste halfjaar aanzienlijk beter uit zullen komen dan eerder werd voorspeld. GM is nu dan ook duidelijk optimistisch voor heel 2021.

General Motors wordt meegetrokken in sjoemelschandaal

GM is voortdurend bezig om het gebruik van halfgeleiders te optimaliseren en oplossingen te ontwikkelen om het gebruik van die chips zo ver mogelijk op te voeren. Bovendien is de aflevering van bepaalde partijen chips naar voren getrokken tot in het lopende kwartaal.

Opgevoerd

De productie van bepaalde grote pick-ups van Chevrolet en GMC wordt vanaf half juli in een fabriek in Michigan opgevoerd met zo’n 1.000 per maand. Een andere fabriek in Missouri zal de komende weken 30.000 voertuigen meer afleveren dan tot nu toe gepland. Bovendien komt er in vestigingen die de meest essentiële onderdelen produceren deze zomer geen vakantiesluiting.

Niet voorbij

De problemen zijn echter niet helemaal voorbij, benadrukt Phil Kienle die in Noord-Amerika verantwoordelijk is voor productie en personeelszaken: “Het wereldwijde chiptekort blijft complex maar we hebben creatieve oplossingen gevonden om de klanten tevreden te stellen.”

Lees ook:
General Motors: 30 volledig elektrische automodellen in 2025