Een jaar wachten op een Land Rover of Jaguar

Wie nu een Land Rover of Jaguar bestelt, loopt de kans daar een jaar op te moeten wachten. JLR heeft inmiddels een orderboek voor 100.000 auto’s, waarbij zes op de tien bestellingen afkomstig zijn van klanten in Europa of Groot-Brittannië. Eén van de belangrijkste reden voor de oplopende wachttijd is het tekort aan chips maar er spelen ook andere logistieke problemen.

BMW wil samenwerking met JLR uitbreiden

“We hebben een enorme lijst bestellingen, waarvan alleen al 22.000 voor de Defender. We verwachten dat de levertijd in zes, negen of mogelijk twaalf maanden zal normaliseren,’’ deelde chief financial officer Adrian Mardell onlangs mee. Moederbedrijf Tata Motors probeert de tekorten zoveel mogelijk onder controle te krijgen. Ook is er een aparte managementgroep ingesteld die zich gericht moet bezig houden met de vertragingen.

China

JLR verkocht in het boekjaar tot eind maart 439.588 auto’s, dat was 13,6 procent minder dan een jaar eerder. In China kwamen de verkopen bijna een kwart hoger uit terwijl daar in het eerste kwartaal van 2021 sprake was van een ruime verdubbeling. De Britse autofabrikant maakt, net als de meeste collega’s, sinds kort geen verkoopcijfers per maand meer bekend maar doet dat alleen per kwartaal.

Lees ook:
Sterk kwartaal zet Jaguar Land Rover op winst

Een jaar wachten op een Land Rover of Jaguar - Automobielmanagement.nl

Een jaar wachten op een Land Rover of Jaguar

Wie nu een Land Rover of Jaguar bestelt, loopt de kans daar een jaar op te moeten wachten. JLR heeft inmiddels een orderboek voor 100.000 auto’s, waarbij zes op de tien bestellingen afkomstig zijn van klanten in Europa of Groot-Brittannië. Eén van de belangrijkste reden voor de oplopende wachttijd is het tekort aan chips maar er spelen ook andere logistieke problemen.

BMW wil samenwerking met JLR uitbreiden

“We hebben een enorme lijst bestellingen, waarvan alleen al 22.000 voor de Defender. We verwachten dat de levertijd in zes, negen of mogelijk twaalf maanden zal normaliseren,’’ deelde chief financial officer Adrian Mardell onlangs mee. Moederbedrijf Tata Motors probeert de tekorten zoveel mogelijk onder controle te krijgen. Ook is er een aparte managementgroep ingesteld die zich gericht moet bezig houden met de vertragingen.

China

JLR verkocht in het boekjaar tot eind maart 439.588 auto’s, dat was 13,6 procent minder dan een jaar eerder. In China kwamen de verkopen bijna een kwart hoger uit terwijl daar in het eerste kwartaal van 2021 sprake was van een ruime verdubbeling. De Britse autofabrikant maakt, net als de meeste collega’s, sinds kort geen verkoopcijfers per maand meer bekend maar doet dat alleen per kwartaal.

Lees ook:
Sterk kwartaal zet Jaguar Land Rover op winst