Twee jaar geleden schrapte Polynorm 119 van de duizend arbeidsplaatsen maar verdere ontslagen lijken nu niet meer nodig. Voestalpine kon door het herstel in het boekjaar tot en met 31 maart een winst boeken van 32 miljoen euro terwijl een jaar eerder nog 216 miljoen verlies werd geleden. De omzet daalde wel met ruim elf procent naar 11,3 miljard euro. Het bedrijf spreekt dan ook van een ‘economische neergang van historische proporties.’ Desalniettemin daalde het aantal werknemers met niet meer dan twee procent naar 48.700.

Weg omhoog

Gezien de positieve vraag verwacht Voestalpine dat ‘de economie als geheel de opwaartse weg tot minstens eind 2021 zal vervolgen’. Dat is mede te danken aan de triljoenen aan stimuleringen in zowel de EU als de VS. ‘’Maar de crisis is nog niet voorbij. Ondanks effectieve vaccins en een voortdurende vaccinatie is het moeilijk te voorspellen hoe de pandemie en haar economische gevolgen zich zullen voortzetten,’’ waarschuwt het bedrijf echter wel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding