Bij Audi Brussels wordt verwacht dat de problemen nog niet voorbij zijn maar dat het dieptepunt in de crisis wel in zicht lijkt. “We verwachten verbetering in de tweede helft van het jaar,’’ zegt woordvoerder Peter D’hoore.

Volvo

Bij Volvo in Gent waren al drie keer eerder onderbrekingen maar het is de eerste keer dat de fabriek een hele week dicht moet. De meerderheid van de 6.500 werknemers gaat in een speciale regeling voor tijdelijke werkloosheid. In Gent bouwt Volvo vooral de XC40, waaronder de full-electric versie. Die Volvo XC40 was in mei het best verkochte model op de Nederlandse automarkt.

Lees ook:
Stellantis produceert 190.000 auto’s minder door chiptekort

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding