Audi doet verbrandingsmotor in 2026 in de ban

Audi stopt al in 2026 met het aanbieden van een benzine- of dieselmotor in nieuwe modellen. Ook wil het Duitse merk dan ook geen hybride-varianten meer lanceren. Dat heeft CEO Mark Duesmann volgens Duitse media verklaard. Audi blijft dan overigens nog wel een paar jaar auto’s met een verbrandingsmotor verkopen omdat niet overal in de wereld EV’s voldoende ingeburgerd zullen zijn.

Staking Hongarije legt Duitse Audi-fabrieken plat

Duesmann zou zijn plannen al met het managementteam en de ondernemingsraad van Audi hebben gedeeld. Ook zijn die doorgesproken met CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep, zoals bekend een fervent voorstander van elektrische auto’s. Desalniettemin wil het bedrijf de berichten nog niet bevestigen.

Audi heeft vanaf dit jaar vijf volledig-elektrische modellen in de aanbieding. Daar moeten er de komende tijd echter nog een reeks bijkomen. Die modellen worden dan gebouwd op basis van het platform voor elektrische auto’s MEB van de Volkswagen Groep.

Lees ook:
Audi wil eigen luxe laadstations

Audi doet verbrandingsmotor in 2026 in de ban - Automobielmanagement.nl

Audi doet verbrandingsmotor in 2026 in de ban

Audi stopt al in 2026 met het aanbieden van een benzine- of dieselmotor in nieuwe modellen. Ook wil het Duitse merk dan ook geen hybride-varianten meer lanceren. Dat heeft CEO Mark Duesmann volgens Duitse media verklaard. Audi blijft dan overigens nog wel een paar jaar auto’s met een verbrandingsmotor verkopen omdat niet overal in de wereld EV’s voldoende ingeburgerd zullen zijn.

Staking Hongarije legt Duitse Audi-fabrieken plat

Duesmann zou zijn plannen al met het managementteam en de ondernemingsraad van Audi hebben gedeeld. Ook zijn die doorgesproken met CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep, zoals bekend een fervent voorstander van elektrische auto’s. Desalniettemin wil het bedrijf de berichten nog niet bevestigen.

Audi heeft vanaf dit jaar vijf volledig-elektrische modellen in de aanbieding. Daar moeten er de komende tijd echter nog een reeks bijkomen. Die modellen worden dan gebouwd op basis van het platform voor elektrische auto’s MEB van de Volkswagen Groep.

Lees ook:
Audi wil eigen luxe laadstations