Volkswagen was tot 2006 eigenaar van Europcar maar heeft het toen verkocht aan een investeringsmaatschappij. De Duitsers willen dat bedrijf nu weer inlijven om toegang te krijgen tot het netwerk aan vestigingen en andere infrastructuur en de technologie van Europcar om haar aanbod aan mobiliteitsdiensten te verbreden. De traditionele autoverhuur heeft waarschijnlijk minder waarde voor de autogroep.

2,2 miljard euro

Het bod van Volkswagen en haar partners zou aan Europcar een prijskaartje hangen van 2,2 miljard euro. VW heeft in haar berichten aangegeven dat Pon Holding tot de medebieders behoort. “Pon geldt als importeur in Nederland als een duidelijke bondgenoot van het concern uit Wolfsburg,’’ voegt het Duitse Handelsblatt daar aan toe.

Lees ook:
Europcar krijgt kapitaalinjectie van 225 miljoen euro