TotalEnergies vernieuwt samenwerking met Stellantis

Smeermiddelenfabrikant TotalEnergies en Stellantis hebben hun bestaande samenwerking met nog eens vijf jaar verlengd. Dat partnerschap betreft nu niet alleen Peugeot, Citroën en DS maar ook Opel en het Britse zustermerk Vauxhall.

De samenwerking betreft vijf hoofdonderwerpen. Bij R&D trekken partijen de banden verder aan op het gebied van duurzaamheid en innovatie met onder andere nieuwe vormen van mobiliteit, lage CO2- en biobrandstoffen alsmede smeermiddelen en vloeistoffen die speciaal zijn bestemd voor elektrische auto’s en hun componenten. Verder krijgen nieuwe voertuigen in alle fabrieken van de vijf betrokken Stellantis-merken smeermiddelen van TotalEnergies. De Quartz smeermiddelen worden ‘exclusief’ aanbevolen in de aftersales en onderhoudnetwerken van alle vijf de merken waarbij erkende reparatiebedrijven ook toegang krijgen tot TotalEnergies high-tech motorolie.

Autosport

De partners richten zich ook op autosport met een samenwerking die op den duur exclusief gericht zal zijn op elektrische en hybride programma’s. Peugeot’s terugkeer naar de 24 Uur van Le Mans en het FIA-World Endurance Championship in de Hypercar categorie horen hier tot de gezamenlijke activiteiten, met name wat betreft het ontwerp van batterijen. Een nieuw aspect zijn activiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en laadpunten. Zo zal Free2Move, het mobiliteitsmerk van Stellantis, gebruikmaken van het netwerk van laadstations van TotalEnergies bij autodelen in Parijs.

Lees ook:
Linda Jackson: ‘Wat we met PSA hebben gedaan, werkt even goed met Stellantis’

TotalEnergies vernieuwt samenwerking met Stellantis - Automobielmanagement.nl

TotalEnergies vernieuwt samenwerking met Stellantis

Smeermiddelenfabrikant TotalEnergies en Stellantis hebben hun bestaande samenwerking met nog eens vijf jaar verlengd. Dat partnerschap betreft nu niet alleen Peugeot, Citroën en DS maar ook Opel en het Britse zustermerk Vauxhall.

De samenwerking betreft vijf hoofdonderwerpen. Bij R&D trekken partijen de banden verder aan op het gebied van duurzaamheid en innovatie met onder andere nieuwe vormen van mobiliteit, lage CO2- en biobrandstoffen alsmede smeermiddelen en vloeistoffen die speciaal zijn bestemd voor elektrische auto’s en hun componenten. Verder krijgen nieuwe voertuigen in alle fabrieken van de vijf betrokken Stellantis-merken smeermiddelen van TotalEnergies. De Quartz smeermiddelen worden ‘exclusief’ aanbevolen in de aftersales en onderhoudnetwerken van alle vijf de merken waarbij erkende reparatiebedrijven ook toegang krijgen tot TotalEnergies high-tech motorolie.

Autosport

De partners richten zich ook op autosport met een samenwerking die op den duur exclusief gericht zal zijn op elektrische en hybride programma’s. Peugeot’s terugkeer naar de 24 Uur van Le Mans en het FIA-World Endurance Championship in de Hypercar categorie horen hier tot de gezamenlijke activiteiten, met name wat betreft het ontwerp van batterijen. Een nieuw aspect zijn activiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en laadpunten. Zo zal Free2Move, het mobiliteitsmerk van Stellantis, gebruikmaken van het netwerk van laadstations van TotalEnergies bij autodelen in Parijs.

Lees ook:
Linda Jackson: ‘Wat we met PSA hebben gedaan, werkt even goed met Stellantis’