Dat heeft Klaus Zellmer, in de Raad van Bestuur belast met de verkoop, laten weten aan de Münchner Merkur. VW streeft er wel naar dat in 2030 70 procent van de in Europa verkochte auto’s elektrisch is. “Daarmee kunnen we ook voldoen aan de verscherpte Europese emissie-eisen,’’ aldus Zellmer. Het hele autobedrijf moet in 2050 CO2-neutraal kunnen opereren.

Hobbelen

Volkswagen lijkt met die doelstellingen achter zustermerk Audi aan te hobbelen. Dat stelt zich tot doel om al in 2026 geen nieuwe auto’s op benzine of diesel meer uit te brengen. Bestaande modellen blijven ook bij Audi voorlopig nog beschikbaar om dezelfde reden als bij Volkswagen. Verder hebben onder meer Volvo, Jaguar Land Rover en Ford een eerdere datum genoemd voor het uitbannen van de verbrandingsmotor. Aan de andere kant heeft BMW tot nu toe geen einddatum gegeven voor dit soort aandrijvingen, hoewel dat autobedrijf in alle publicaties wel de nadruk sterk legt op de elektrische modellen.

Lees ook:
Audi doet verbrandingsmotor in 2026 in de ban