Productie Tesla ruim 14 hoger in tweede kwartaal

Tesla heeft in het tweede kwartaal 206.421 nieuwe auto’s van de band laten rollen, een toename van ruim 14 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2021. Het merk produceerde 204.081 exemplaren van de Model 3 of Model Y en niet meer dan 2.340 exemplaren van de Model S of Model X.

Tesla heeft al eerder laten weten dat de productie van die oudere modellen op een uiterst laag pitje staat omdat er wordt gewerkt aan nieuwe versies. Verder werden er de afgelopen drie maanden 201.250 nieuwe Tesla’s aan de klanten afgeleverd.

14 procent

In het voorafgaande kwartaal kwam de productie bij Tesla uit op 180.338 auto’s. Het afgelopen kwartaal laat dus een toename zien met ruim 14 procent. In die eerste drie maanden van dit jaar werden er helemaal geen Model S of Model X auto’s gebouwd. In het tweede kwartaal van 2020 kwam de productie bij Tesla niet verder dan 82.727 auto’s. Dat lage aantal kwam toen vooral doordat de fabriek in Fremont, Californië, het grootste deel van die tijd stil lag wegens corona beperkingen.

Nederland

In ons land zitten de verkopen van Tesla in een dal. In de afgelopen maand werden er 474 exemplaren van Model 3 afgeleverd en geen enkele van de andere modellen. Die verkopen lagen daarmee bijna 38 procent lager dan in juni 2020 terwijl de automarkt als geheel een plus van bijna 35 procent liet zien. Over het eerste halfjaar komt de daling bij Tesla zelfs uit op 66 procent naar 2.859 auto’s. Tesla komt daarmee over die periode op een marktaandeel van 1,8 procent uit.

Lees ook:
Kwartaalwinst Tesla 79 procent hoger

Productie Tesla ruim 14 hoger in tweede kwartaal - Automobielmanagement.nl

Productie Tesla ruim 14 hoger in tweede kwartaal

Tesla heeft in het tweede kwartaal 206.421 nieuwe auto’s van de band laten rollen, een toename van ruim 14 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2021. Het merk produceerde 204.081 exemplaren van de Model 3 of Model Y en niet meer dan 2.340 exemplaren van de Model S of Model X.

Tesla heeft al eerder laten weten dat de productie van die oudere modellen op een uiterst laag pitje staat omdat er wordt gewerkt aan nieuwe versies. Verder werden er de afgelopen drie maanden 201.250 nieuwe Tesla’s aan de klanten afgeleverd.

14 procent

In het voorafgaande kwartaal kwam de productie bij Tesla uit op 180.338 auto’s. Het afgelopen kwartaal laat dus een toename zien met ruim 14 procent. In die eerste drie maanden van dit jaar werden er helemaal geen Model S of Model X auto’s gebouwd. In het tweede kwartaal van 2020 kwam de productie bij Tesla niet verder dan 82.727 auto’s. Dat lage aantal kwam toen vooral doordat de fabriek in Fremont, Californië, het grootste deel van die tijd stil lag wegens corona beperkingen.

Nederland

In ons land zitten de verkopen van Tesla in een dal. In de afgelopen maand werden er 474 exemplaren van Model 3 afgeleverd en geen enkele van de andere modellen. Die verkopen lagen daarmee bijna 38 procent lager dan in juni 2020 terwijl de automarkt als geheel een plus van bijna 35 procent liet zien. Over het eerste halfjaar komt de daling bij Tesla zelfs uit op 66 procent naar 2.859 auto’s. Tesla komt daarmee over die periode op een marktaandeel van 1,8 procent uit.

Lees ook:
Kwartaalwinst Tesla 79 procent hoger