JLR levert 68 procent meer auto’s af

Jaguar Land Rover heeft eindelijk weer eens een uitstekend kwartaal achter de rug. Wereldwijd werden 124.537 nieuwe Jaguars en Land Rovers afgeleverd, 68 procent meer dan een jaar eerder. Door het chiptekort voorziet JLR echter dat de afzet aan de dealers in het lopende kwartaal rond de 50 procent lager uit zal vallen dan eerder voorspeld.

jlr

Land Rover verkocht driekwart meer auto’s, Jaguar 55 procent. Op de Britse thuismarkt werden 187 procent meer auto’s verkocht, elders in Europa 124 procent terwijl de groei in China beperkt bleef tot 14 procent. JLR stelt dat het in het afgelopen kwartaal, het eerste van haar boekjaar 2021/22, ondanks de hoge verkopen op een negatieve brutomarge is uitgekomen. Het precieze cijfer zal eind deze maand worden gepubliceerd.

Tekorten

Ook het lopende kwartaal zal negatief uitpakken en pas in de tweede helft van het boekjaar wordt verbetering verwacht. ‘Vooruitkijkend is het chiptekort momenteel erg dynamisch en moeilijk te voorspellen. We verwachten dat de tekorten in het lopende kwartaal erger zullen zijn dan in het eerste kwartaal.’

Vraag blijft sterk

Tegelijk blijft de vraag naar de producten van JLR wel sterk. Het bedrijf heeft momenteel rond de 110.000 bestellingen in de boeken staan, het hoogste aantal in haar geschiedenis en goed voor drie maanden afzet. Alleen al voor de Defender zijn 29.000 orders binnengekomen.

Lees ook:
Een jaar wachten op een Land Rover of Jaguar

JLR levert 68 procent meer auto’s af - Automobielmanagement.nl

JLR levert 68 procent meer auto’s af

Jaguar Land Rover heeft eindelijk weer eens een uitstekend kwartaal achter de rug. Wereldwijd werden 124.537 nieuwe Jaguars en Land Rovers afgeleverd, 68 procent meer dan een jaar eerder. Door het chiptekort voorziet JLR echter dat de afzet aan de dealers in het lopende kwartaal rond de 50 procent lager uit zal vallen dan eerder voorspeld.

jlr

Land Rover verkocht driekwart meer auto’s, Jaguar 55 procent. Op de Britse thuismarkt werden 187 procent meer auto’s verkocht, elders in Europa 124 procent terwijl de groei in China beperkt bleef tot 14 procent. JLR stelt dat het in het afgelopen kwartaal, het eerste van haar boekjaar 2021/22, ondanks de hoge verkopen op een negatieve brutomarge is uitgekomen. Het precieze cijfer zal eind deze maand worden gepubliceerd.

Tekorten

Ook het lopende kwartaal zal negatief uitpakken en pas in de tweede helft van het boekjaar wordt verbetering verwacht. ‘Vooruitkijkend is het chiptekort momenteel erg dynamisch en moeilijk te voorspellen. We verwachten dat de tekorten in het lopende kwartaal erger zullen zijn dan in het eerste kwartaal.’

Vraag blijft sterk

Tegelijk blijft de vraag naar de producten van JLR wel sterk. Het bedrijf heeft momenteel rond de 110.000 bestellingen in de boeken staan, het hoogste aantal in haar geschiedenis en goed voor drie maanden afzet. Alleen al voor de Defender zijn 29.000 orders binnengekomen.

Lees ook:
Een jaar wachten op een Land Rover of Jaguar