De te kopen aandelen zijn afkomstig van PSD Investment, het persoonlijke investeringsbedrijf van Eric Li, bestuursvoorzitter van zowel Volvo Cars als van haar moederbedrijf Zhejiang Geely Holding. Volvo Cars had bij de oprichting van de EV-dochter een belang van 50 procent maar dat is verwaterd door een plaatsing van aandelen elders eerder dit jaar. Door de overname van een nieuw pakket van Li wordt het belang nu weer teruggebracht naar rond de 50 procent. PSD Investment blijft wel de op één na grootste aandeelhouder in Polestar.

Premium

“Dit weerspiegelt Volvo Cars’ sterke geloof in Polestar’s positionering en haar aantrekkelijke potentieel in het snelgroeiende segment van premium elektrische auto’s. Polestar heeft de afgelopen jaren belangrijke vooruitgang geboekt en zich gevestigd als pionier op de wereldwijde markt voor performance EV’s,’’ aldus Volvo Cars. Het bedrijf laat verder in het midden of de transactie ook iets te maken heeft met een mogelijke beursnotering die in mei werd aangekondigd.

Lees ook:
Polestar: industrie moet transparant zijn over milieu-impact elektrische auto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding