Volvo vergroot belang in Polestar

Volvo Cars voert haar belang in Polestar verder op tot 49,5 procent. Volvo, dat Polestar zelf heeft opgericht, heeft echter geen plannen om haar positie nog verder te versterken of uiteindelijk Polestar te consolideren met Volvo Cars. Wel is het zo dat Polestar voor de productie gebruikmaakt van fabrieken van Volvo. Vanaf rond 2025 zal dat ook in Europa gaan gebeuren, kondigt de Zweedse fabrikant aan.

Ondanks coronacrisis: productie Polestar 2 van start in China

De te kopen aandelen zijn afkomstig van PSD Investment, het persoonlijke investeringsbedrijf van Eric Li, bestuursvoorzitter van zowel Volvo Cars als van haar moederbedrijf Zhejiang Geely Holding. Volvo Cars had bij de oprichting van de EV-dochter een belang van 50 procent maar dat is verwaterd door een plaatsing van aandelen elders eerder dit jaar. Door de overname van een nieuw pakket van Li wordt het belang nu weer teruggebracht naar rond de 50 procent. PSD Investment blijft wel de op één na grootste aandeelhouder in Polestar.

Premium

“Dit weerspiegelt Volvo Cars’ sterke geloof in Polestar’s positionering en haar aantrekkelijke potentieel in het snelgroeiende segment van premium elektrische auto’s. Polestar heeft de afgelopen jaren belangrijke vooruitgang geboekt en zich gevestigd als pionier op de wereldwijde markt voor performance EV’s,’’ aldus Volvo Cars. Het bedrijf laat verder in het midden of de transactie ook iets te maken heeft met een mogelijke beursnotering die in mei werd aangekondigd.

Lees ook:
Polestar: industrie moet transparant zijn over milieu-impact elektrische auto

Volvo vergroot belang in Polestar - Automobielmanagement.nl

Volvo vergroot belang in Polestar

Volvo Cars voert haar belang in Polestar verder op tot 49,5 procent. Volvo, dat Polestar zelf heeft opgericht, heeft echter geen plannen om haar positie nog verder te versterken of uiteindelijk Polestar te consolideren met Volvo Cars. Wel is het zo dat Polestar voor de productie gebruikmaakt van fabrieken van Volvo. Vanaf rond 2025 zal dat ook in Europa gaan gebeuren, kondigt de Zweedse fabrikant aan.

Ondanks coronacrisis: productie Polestar 2 van start in China

De te kopen aandelen zijn afkomstig van PSD Investment, het persoonlijke investeringsbedrijf van Eric Li, bestuursvoorzitter van zowel Volvo Cars als van haar moederbedrijf Zhejiang Geely Holding. Volvo Cars had bij de oprichting van de EV-dochter een belang van 50 procent maar dat is verwaterd door een plaatsing van aandelen elders eerder dit jaar. Door de overname van een nieuw pakket van Li wordt het belang nu weer teruggebracht naar rond de 50 procent. PSD Investment blijft wel de op één na grootste aandeelhouder in Polestar.

Premium

“Dit weerspiegelt Volvo Cars’ sterke geloof in Polestar’s positionering en haar aantrekkelijke potentieel in het snelgroeiende segment van premium elektrische auto’s. Polestar heeft de afgelopen jaren belangrijke vooruitgang geboekt en zich gevestigd als pionier op de wereldwijde markt voor performance EV’s,’’ aldus Volvo Cars. Het bedrijf laat verder in het midden of de transactie ook iets te maken heeft met een mogelijke beursnotering die in mei werd aangekondigd.

Lees ook:
Polestar: industrie moet transparant zijn over milieu-impact elektrische auto